Πάνω από 500 εκ. Δολάρια η χρηματοδότηση για την ασφαλιστική που τιμολογεί το αυτοκίνητο μέσω smartphone

Η Root Insurance, η οποία χρησιμοποιεί  τεχνολογίες μέσω smartphone για τον έλεγχο  της συμπεριφορά των οδηγών και την διαμόρφωση της τιμολόγησης των ασφαλίστρων δήλωσε ότι έχει αυξήσει την χρηματοδότηση της κατά 350 εκατομμύρια δολάρια.

Η Root έχει συγκεντρώσει σε χρηματοδότηση  συνολικά 523 εκατομμύρια δολάρια, με επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας  με τον τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης, με επικεφαλής της DST Global και Coatue, αυξάνει την αποτίμηση της σε 3,65 δισ. Δολάρια. 

Τα κεφάλαια από την χρηματοδότηση  των επενδυτών θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της στις υπάρχουσες αγορές, ενώ θα επεκταθεί σε νέες πολιτείες των ΗΠΑ και θα αναπτύξει νέες σειρές προϊόντων. 

H ασφαλιστική μέσω εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία smartphone, την τηλεματική και την επιστήμη των δεδομένων  ελέγχει την συμπεριφορά της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της πέδησης, της ταχύτητας, της χρήσης του τηλεφώνου κατά την οδήγηση και των χιλιομέτρων. Τα στοιχεία αυτά είναι ο κύριος παράγοντας για την τιμολόγηση των ασφαλίστρων. 

Μέσω αυτής της εφαρμογής οι καλύτεροι οδηγοί έχουν καλύτερες τιμές. 

Οι πελάτες λαμβάνουν μια εξατομικευμένη προσφορά και μετά από μια δοκιμαστική περίοδο  μπορούν να αγοράσουν και να διαχειρίζονται τους όρους του συμβολαίου τους εξ ολοκλήρου μέσα από την εφαρμογή Root mobile app.

Η Root Insurance ιδρύθηκε το 2015,  και προς το παρόν δραστηριοποιείται σε 29 πολιτείες και είναι διαθέσιμη  στο 65% του πληθυσμού των οδηγών των Η.Π.Α. Η εταιρεία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 είχε παραγωγή  σε ασφάλιστρα περισσότερα από 187 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 824% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που η επιτυχία μας συνεχίζει  και προσελκύει κορυφαίους επενδυτές που αναγνωρίζουν την δυναμική που έχει η εταιρία μας  στην ασφαλιστική βιομηχανία ” δήλωσε ο Alex Timm, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Root Insurance.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *