Πάτε διακοπές ή ταξίδι; Απλές συμβουλές για την ασφάλειά σας!

H Insurance Εurope συμβουλεύει τους Ευρωπαίους πολίτες σχετικά με την ασφάλεια τους σε περίπτωση ταξιδιού η διακοπών, με απλές και χρήσιμες συμβουλές :
Επιλέξτε μια ταξιδιωτική ασφάλιση κατάλληλη για εσάς
Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν το ταξίδι σας για να βρείτε την ταξιδιωτική ασφάλιση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
Τι πρέπει να σκεφτείς;
Είναι καλύτερα να κάνετε μια ατομική σύμβαση ασφάλισης ή μια που καλύπτει ολόκληρη την οικογένεια
Σχεδιάζετε ένα μόνο ταξίδι ή κάνετε να συχνά οπότε εξετάστε μια ασφάλιση με ετήσια κάλυψη
Φροντίστε να ελέγξετε επίσης καλύψεις που μπορεί να υπάρχουν σε ασφαλιστικά συμβόλαια που έχετε ήδη (π.χ. σπίτι, αυτοκινήτου, υγείας) για να αποφύγετε περιττές επικαλύψεις
Πού σκοπεύετε να ταξιδέψετε;
Εξετάστε στα συμβόλαια για τις καλύψεις τους και αν σας προστατεύουν σε όλες τις χώρες που θα ταξιδέψετε.

Να είστε προετοιμασμένοι για κάποια ασφαλιστική αξίωση
Εάν, δυστυχώς, αντιμετωπίζετε ένα απροσδόκητο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις σχετικές διατυπώσεις, για να διεκδικήσετε ασφαλιστική αποζημίωση π.χ. βεβαίωση από την αστυνομία αν είναι έγκλημα, την υποβολή καταγγελίας αποσκευών με την αεροπορική εταιρεία κ.λπ.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε στοιχεία επικοινωνίας με τον ασφαλιστή σας σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια ή να πρέπει να κάνετε μια αξίωση για ασφαλιστική αποζημίωση

Ασφάλεια υγείας
Μην ξεχάσετε να υποβάλετε αίτηση για την Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική κάρτα Υγείας (EHIC) εάν το ταξίδι σας είναι εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (μέλος της ΕΕ κράτη, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) ή την Ελβετία. Η κάρτα σας σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Έχετε υπόψιν, ωστόσο, ότι δεν καλύπτει το κόστος όλων των ιατρικών θεραπειών (π.χ. του επαναπατρισμού), οπότε δεν πρέπει να θεωρείται ως α υποκατάστατο ενός ιδιωτικού ασφαλιστικού συμβολαίου.
Βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι για οποιαδήποτε ταξίδια εκτός της Ευρώπης, καθώς το κόστος της ιατρικής σε ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερο από τη δική σας Χώρα.

Προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς
Όταν είστε διακοπές, πάρετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία και την ασφάλειά σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε ένα χρηματοκιβώτιο.
Αξίζει επίσης να κάνετε αντίγραφα όλων των ταξιδιωτικών σας έγγραφων, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου, της θεώρησης της ταυτότητας, τα οποία θα διευκολύνουν την αντικατάσταση τους εάν χαθούν ή κλαπούν.

Ελέγξτε την ασφαλιστική σας κάλυψη
Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφάλειάς σας προτού ταξιδέψετε. Αυτό σημαίνει να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή τυχόν υπερβάσεις ή εξαιρέσεις που ισχύουν για το συμβόλαιό σας.
Αν προγραμματίζετε διακοπές, φροντίστε να καλύπτονται τα αθλήματα ή οι δραστηριότητες.

Δείτε και το σχετικό οδηγό της Insurance Europe σε αρχείο PDF στα αγγλικά εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *