Πάτρα: Καταδίκη για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος ασφαλιστικής εταιρίας με αποζημιώσεις από πυρκαγιά

Επιχειρηματίας στην Πάτρα προσπάθησε να εξαπατήσει ασφαλιστική εταιρία προσκομίζοντας πλαστά τιμολόγια για περιπτώσεις που αφορούσαν πυρκαγιά σε επιχείρησή του με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 4ετή φυλάκιση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας pelop.gr μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία τον «κυνήγησε» στα δικαστήρια, επειδή διαπιστώθηκε ότι είχε προσκομίσει πλαστά τιμολόγια, για ζημιές που υποτίθεται ότι υπέστησαν τρεις επιχειρήσεις του μετά από πυρκαγιές, και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για απάτη και πλαστογραφία.

Το συνολικό ποσό που ζητούσε, ήταν περί τις 600.000 ευρώ, ενώ σε κάποια περίπτωση είχε εμπλέξει και την κόρη του και έτσι οι δύο τους, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού, κατ΄εξακολούθηση και για απάτη από κοινού σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας, και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Η εταιρεία «μυρίστηκε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν κλήθηκε να καλύψει για τρίτη φορά τις ζημιές στο κτίριο και τον εξοπλισμό καφετέριας που είχε ανοίξει ο κατηγορούμενος στο όνομα της κόρης του, σε χωριό γειτονικού νομού. Η ίδια ήταν φοιτήτρια, αλλά την είχε βάλει μπροστά, όπως έκανε και με άλλα συγγενικά του πρόσωπα, ανοίγοντας και άλλες καφετέριες για να λαμβάνει τα οικονομικά ωφέλη για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Λίγο πριν ανοίξει το κατάστημα, εκδηλώθηκε φωτιά στο οίκημα με αποτέλεσμα να υποστεί καταστροφές. Η ασφαλιστική εταιρεία ενέκρινε αποζημίωση 260.000 ευρώ, αλλά έγινε συμβιβασμός σε μικρότερο ποσό. Η ασφαλιστική εταιρεία όμως, κάτι είχε «μυριστεί». Εψαξε τα αρχεία της και διαπίστωσε παρόμοια συμβάντα πυρκαγιών σε καταστήματα του κατηγορούμενου, όπου είχε προσκομίσει πάλι πλαστά παραστατικά αξίας 580.000 ευρώ, με τα οποία είχε λάβει συνολικά τρεις αποζημιώσεις 510.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ωστόσο καταδικάστηκε για πλαστογραφία και απάτη. 

Πηγή: pelop.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *