“Πάτωσαν ” οι μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου για το 2013

«Πάτωσαν» τα περιθώρια νέων μειώσεων στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, που ακολούθησε σχεδόν το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών μέσα στο 2012, καθώς και οι προσφορές για τις online και direct ασφαλίσεις που πρωταγωνιστούν πλέον οι δύο leaders της αγοράς.
Την εκτίμηση αυτή κάνουν άνθρωποι της αγοράς, και βλέπουν πλέον τον ανταγωνισμό να κινείται στην διατήρηση των χαρτοφυλακίων στο κλάδο που είναι εύθραυστα, λόγου του καταιγισμού προσφορών και την είσοδο σταδιακά και νέων παικτών στην αγορά της online και direct πώλησης ασφαλειών αυτοκινήτου.
Ηδη Interamerican και Εθνική Ασφαλιστική είναι οι πρωταγωνιστές των online και direct πωλήσεων ( αν και η Εθνική είναι το τελευταίο διάστημα σε αυτή την αγορά) και κυριαρχούν διαφημιστικά στα Μέσα Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο.
Οι άλλες εταιρίες και κύρια οι μικρομεσαίες έχουν ρίξει το βάρος τους στα δίκτυα των διαμεσολαβούντων και οι προσφορές τους ανταγωνίζονται τα online και direct πακέτα.
Ενώ άλλοι μεγάλοι «παίκτες» προχωρούν σε διορθώσεις τιμολογίων και σε συνδυαστικές προσφορές εκπτώσεων.
Επίσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις η αγορά, συνολικά, υφίσταται έντονα και των ανταγωνισμό των Εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω εκπροσώπων με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
Κάτι άλλωστε που ανάγκασε και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών να τις θέσει εκτός , και παράλληλα να εκδώσει ανακοίνωση- οδηγία για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους ασφαλισμένους καθώς υπάρχει περιορισμός ως προς τις αποζημιώσεις σε περιπτώσεις αφερεγγυότητας των εταιριών αυτών. Ενώ ζήτησε και την αυστηρότερη εποπτείας τους επισημαίνοντας τις ευθύνες του κρατικού ελέγχου .
Πάντως ενδεικτική για τις τάσεις του κλάδου αυτοκινήτου μέσα στο 2013 θα είναι η στατιστική έρευνα που ανακοινώνει κάθε μήνα η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών για την παραγωγή ασφαλίστρων , με δεδομένο ότι την προηγούμενη χρονιά ο κλάδος του αυτοκινήτου ήταν πρωταγωνιστής στην μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων.

.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *