Πέντε μύθοι για την ασφάλεια υγείας

Γράφει η Μαρία Σεβαστάκη έχει διακριθεί ως Diamond Ασφαλιστικός Σύμβουλος από την INTERAMERICAN και εξειδικεύεται στη μέθοδο του Ασφαλιστικού Προγραμματισμού (Financial Planning) που μας βοηθάει  να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας!

Η ιατρική επιστήμη έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται νέες μέθοδοι που μας επιτρέπουν να ζούμε περισσότερο και καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς πλέον ο κόσμος θεραπεύεται και μπορεί και ζει περισσότερο και καλύτερα …παρόλο που νοσεί από σοβαρές ασθένειες.

Ωστόσο όσον αφορά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα σχετικά κόστη για την περίθαλψη των νοσούντων ολοένα και αυξάνονται 

Πως όλο αυτό επηρεάζεται στον καιρό της πανδημίας?

Σε αυτό το περιβάλλον ήρθε να προστεθεί και η πανδημία! Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει πλέον επιβαρυνθεί στο έπακρο..

Αν ήδη πριν την πανδημία παρατηρούσαμε πολύμηνες αναμονές σε δημόσια νοσοκομεία για προγραμματισμένες νοσηλείες τώρα μετά την πανδημία όχι μόνο αναβάλλονται, αλλά κάποιες δεν γίνονται καν, γεγονός που αναγκάζει κάποιους να προσφύγουν στο ιδιωτικό σύστημα υγείας και κάποιους άλλους να περιμένουν με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους …

Φανταστείτε τι θα γίνει όταν με το καλό λήξει όλο αυτό και χρειαστεί να πάνε όλοι αυτοί που ανέβαλαν …ξανά στα νοσοκομεία…

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι με δεδομένη την δυσκολία του δημοσίου συστήματος υγείας να διαχειριστεί την όλη κατάσταση, η συνύπαρξη του με το ιδιωτικό σύστημα  είναι μονόδρομος 

Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ σε σχέση με την ιδιωτική ασφάλιση

1/ Οι Έλληνες χρησιμοποιούν κυρίως το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο μία Ελληνική οικογένεια ξοδεύει ιδιωτικά για την υγεία (χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο) κατά μέσο όρο 1500/έτος! Το ξέρετε ότι αν είχε οικογενειακό συμβόλαιο με πλήρη κάλυψη θα πλήρωνε πολύ λιγότερα και θα κάλυπτε πολύ περισσότερα? Δεν θα μπορούσε να τα κάνει κάτι άλλο αυτά τα χρήματα λοιπόν?

Επίσης  το ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας δεν απαγορεύει να πάει κάποιος  σε δημόσιο νοσοκομείο -αντιθέτως ανταμείβει αν κάνει χρήση του δημοσίου νοσοκομείου, δίνοντας αρκετά υψηλά επιδόματα (ακόμη και στην πανδημία που είναι υποχρεωτική η νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο) 

Συνεπώς με ένα ιδιωτικό συμβόλαιο έχει κάποιος  ΕΠΙΛΟΓΗ είτε να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο -εφόσον το επιθυμεί και μπορεί- κα να πάρει χρήματα, είτε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και να καλυφθούν όλα τα έξοδα.

2/ Η ασφάλεια υγείας είναι ακριβή!

Η ασφάλεια υγείας με κόστος λιγότερο από έναν καφέ την ημέρα, κοστίζει πολύ περισσότερο σε όποιον ΔΕΝ την έχει!! (όντως το ημερήσιο κόστος ανάάτομο είναι 0,50 ευρώ και στα οικογενειακά πακέτα έχει ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις!)

Αν ξαφνικά συμβεί κάτι σοβαρό στην υγεία μας και απαιτείται άμεσα ένα μεγάλο ποσό και δεν έχουμε ιδιωτικό συμβόλαιο, θα χρειαστεί αν έχουμε χρήματα στην άκρη να τα ξοδέψουμε, ενώ αν δεν έχουμε θα χρειαστεί να δανειστούμε… 

Εσείς? Αν αύριο χρειαζόσασταν άμεσα ένα μεγάλο θα μπορούσε κάποιος να σας τα δώσει?

Εγώ μπορώ. όσα χρειαστείτε. Και χωρίς να σας τα ζητήσω πίσω!

Είναι σα να μου ζητάτε ένα μεγάλο δάνειο έναντι ενός μικρού τόκου, που θα πληρώνετε εσείς χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψετε ποτέ το κεφάλαιο που θα χρησιμοποιήσετε.

3/ Οι ασφαλιστικές βρίσκουν παράθυρα και μικρά γράμματα για να μην αποζημιώσουν

Ως πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην δικηγόρος, σας διαβεβαιώ ότι στο ασφαλιστικό συμβόλαιο όλα τα γράμματα «έχουν το ίδιο μέγεθος» και μόνη προϋπόθεση για την αποζημίωση είναι η ειλικρινής δήλωση του ιατρικού ιστορικού, από την πλευρά του ασφαλισμένου. 

Οι όροι είναι ξεκάθαροι και μάλιστα είναι αναρτημένοι στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών, άμεσα προσβάσιμοι από ολους.

4/ Δεν χρειάζομαι  ασφαλιστή. Ό,τι θέλω το βρισκω και το κάνω μονός μου ηλεκτρονικά! 

Είναι σαν να λεμέ ότι «αν πάθω κάτι στην υγειά μου δεν χρειάζομαι γιατρό θα το βρω μονός μου στο google ή αν εμπλακώ νομικά με κάποιον δεν θα συμβουλευτώ έναν δικηγόρο…» 

Με την ιδιά λογική, αν χρειάζομαι ασφάλιση πρέπει να απευθυνθώ στον εξειδικευμένο σύμβουλο. Να αναφέρουμε ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι ο μόνος επαγγελματίας σήμερα,  που πιστοποιείται για το επίπεδο και την επάρκεια γνώσης του κάθε χρόνο, με εξετάσεις. Αυτός είναι που θα μας καταδείξει την μεγαλύτερη ωφέλεια , θα βοηθήσει στην επιλογή της καλύτερης πρότασης και αυτός είναι που θα σηκώσει το τηλέφωνο μέσα στη νύχτα.

Μιλώντας για λογαριασμό πολλών συνάδελφων μου, θέλω να πω με πόση χαρά επιτελούμε αυτό τον ρόλο και πόσο σημαντικό είναι για εμάς να νιώθουμε ότι προσφέρουμε σε ανθρώπους και οικογένειες όταν έχουν ανάγκη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που έδινα την επιταγή για μια πολύ μεγάλη νοσηλεία στο εξωτερικό, πως ένιωσα τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που είχα απέναντι μου… Χαλάλι όλα τα ξενύχτια για μια τέτοια στιγμή!

5/ Με καλύπτει η εταιρία μου με Ομαδικό συμβόλαιο και δεν χρειάζομαι ατομικό συμβόλαιο

Το ομαδικό είναι πολύ καλό γιατί είναι δώρο!

Αλλά έχει πλαφόν στις νοσηλείες και δεν καλύπτει σοβαρά περιστατικά, έχουμε πάντα ένα συμπληρωματικό συμβόλαιο με χαμηλό κόστος ακριβώς λόγω ομαδικού.

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΥΓΙΗ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΟΣ ΕΩΣ 65 ΕΤΩΝ 

 (ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ/ Η ΚΛΑΥΨΗ ΙΣΧΥΕΙ ΙΣΟΒΙΑ) 

ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ.

ΑΡΑ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΡΑΝΕ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *