Παίζει “ρέστα” ο Matt Fairfield για την Εθνική Ασφαλιστική. Tι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα

Σήμερα στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα κριθεί το μέλλον την εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον όμιλο EXIN με το τίμημα των 718 εκ ευρώ.
Ο κύριος μέτοχος της ΕΧΙΝ Matt Fairfield, σύμφωνα πληροφορίες και διαρροές, ήταν από χθες σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τον Πωλητή και τις εταιρίες συμβούλους, καθώς σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να καταθέσει το πλάνο με τους επενδυτές που θα καλύψουν το τίμημα.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει και το ζητούμενο είναι αν θα του δοθεί χρόνος να βρει τα κεφάλαια αλλά και να πείσει την εποπτική αρχή της Ελλάδας ότι είναι φερέγγυα και αξιόπιστη η πρόταση της εξαγοράς και στήριξης της εταιρίας, που είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Χώρας.
Εδώ και μήνες τα έχει “σπάσει”με τους εταίρους του, στο αρχικό εγχείρημα της εξαγοράς, τους Ελληναμερικανούς επενδυτές κ.κ. Κάλαμο και Κουδούνη και είναι σε δικαστική διαμάχη, καθώς οι δεύτεροι διεκδικούν μεγάλες αποζημιώσεις από την EXIN
Πάντως, η κινέζικη Fosun που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, λόγω μικρότερου τιμήματος, έχει και επίσημα δηλώσει παρών στην εξαγορά αφού ναυαγήσει η πώληση στην EXIN.
Ετσι, είναι στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας αν θα κρίνει ότι πρέπει να δοθεί νέος χρόνος στην EXIN , αν θα διαπραγματευτεί με την Fosun ή θα κρίνει άγονο τον διαγωνισμό για να επανέλθει αργότερα με νέο .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *