Παίζει φουλ “τριμηνάκι” στις ασφάλειες αυτοκινήτου. Αύξηση των ασφαλίσεων εκτός αστικής ευθύνης

Του Γιάννη Χαρονικολάου
Τα τρίμηνα συμβόλαια στην ασφάλιση αυτοκινήτου τείνουν να γίνουν καθεστώς πλέον στην ασφαλιστική αγορά, καθώς τα προτιμούν όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς η ζήτηση των τρίμηνων συμβολαίων είναι ιδιαίτερα αυξημένη μέσα στο 2018 και αυτό έχει να κάνει τόσο με τον έλεγχο για τα ανασφάλιστα οσο και γενικότερα με την οικονομική κατάσταση των καταναλωτών.
Ενώ παλιότερα κυριαρχούσαν τα εξάμηνα συμβόλαια, τώρα έχουν μπει για τα καλά στην πολιτική των εταιριών και στην συνήθεια των καταναλωτών να γίνονται τρίμηνα συμβόλαια. Και αυτό ,ώς ένα βαθμό, οφείλεται και στον ανταγωνισμό που κυριαρχεί κύρια από τις online και direct ασφαλίσεις.
Ωστόσο, οι διαμεσολαβούντες επισημαίνουν ότι η αυξημένη ζήτηση των τρίμηνων συμβολαίων τους επιφέρει επιπλέον έξοδα, σε εκτυπώσεις και αποστολές courier, που στην ουσία εξανεμίζουν τα δικά τους έσοδα από τις προμήθειες.
Μάλιστα, το τελευταίο χρόνο παρατηρείται και μία αύξηση των διαμεσολαβούντων που αναπτύσουν τα δικά τους e-shop για παράλληλη πώληση με online και direct τρόπο.
Από τις εταιρίες πάντως υπάρχει πολιτική σε όσους κάνουν 6μηνα και 12μηνα συμβόλαια να δίνουν μεγάλες εκπτώσεις και διευκολύνσεις στις πληρωμές με δόσεις μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Τώρα, όσον αφορά την παραγωγή στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων για την αστική ευθύνη μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2018 ( με δεδομένο ότι τέλος Απριλίου 2018 έγινε ο κεντρικός έλεγχος για τα ανασφάλιστα) η αύξηση παραγωγής κυμαίνεται με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ στο +2,8%.
Επίσης, μέσα στο 2018 και στο πρώτο πεντάμηνο οι ασφαλίσεις στα αυτοκίνητα που αφορούν καλύψεις εκτός της υποχρεωτικής αστικής ευθύνης εμφανίζεται να παρουσιάζουν αύξηση στην παραγωγή +7,3%.
Εδώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, αυτή η αύξηση προκύπτει κύρια από τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, που σύμφωνα με τους εμπόρους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι σταθερά αυξημένη πάνω από 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *