Παγκόσμια πρεμιέρα της Amazon στις ασφάλειες αυτοκινήτου από την Ινδία

Η Amazon’s  India ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι έχει αρχίσει να διαθέτει  ασφάλιση αυτοκινήτων για την κάλυψη δικύκλων και τετρακίνητων στη χώρα, σηματοδοτώντας την πρώτη εισβολή του αμερικανικού γίγαντα σε αυτήν την κατηγορία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως, αναφέρει δημοσίευμα  της ιστοσελίδας  techcrunch.com.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δήλωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Acko General Insurance με έδρα τη Βομβάη για να προσφέρει στους πελάτες ασφάλιση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Η Amazon είναι επίσης επενδυτής στην Acko.

Ο Mahendra Nerurkar, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της Amazon Pay στην Ινδία, δήλωσε την Τετάρτη το απόγευμα σε ένα συνέδριο fintech ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την ασφαλιστική της υπηρεσία για να προσφέρει κάλυψη για την υγεία, τις πτήσεις και τα ταξί.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου διατίθεται στους πελάτες μέσω του Amazon Pay στον ιστότοπο και την εφαρμογή του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία είπε ότι η αγορά ασφάλισης θα διαρκέσει λιγότερο από δύο λεπτά και δεν απαιτεί γραφειοκρατία.

“Αυτό συνδυάζεται με υπηρεσίες όπως αξιώσεις χωρίς προβλήματα με μηδενική γραφειοκρατία, παραλαβή μίας ώρας, εξυπηρέτηση ασφαλισμένων αξιώσεων 3 ημερών και εγγύηση επισκευής 1 έτους – σε επιλεγμένες πόλεις, καθώς και επιλογή για διακανονισμούς άμεσων μετρητών για αξιώσεις χαμηλής αξίας , καθιστώντας το ευεργετικό για τους πελάτες », πρόσθεσε.

Οι πελάτες που έχουν εγγραφεί στο Amazon Prime, το πρόγραμμα πιστότητας της εταιρείας που κοστίζει περίπου 13 $ ετησίως στην Ινδία, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετα οφέλη και εκπτώσεις, δήλωσε η Amazon χωρίς να προσδιορίσει αυτά τα οφέλη.

Η ασφαλιστική αγορά της Ινδίας είναι ο τελευταίος τομέας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που έχει προσελκύσει την προσοχή τοπικών και διεθνών τεχνολογικών γιγάντων. 

Στην Ινδία, μόνο ένα μικρό μέρος των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων του έθνους έχει σήμερα πρόσβαση σε ασφάλιση, και ορισμένοι αναλυτές λένε ότι οι ψηφιακές εταιρείες θα μπορούσαν να αποδειχθούν ζωτικής σημασίας για τη μεταφορά αυτών των υπηρεσιών στις μάζες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό αξιολόγησης ICRA, τα ασφαλιστικά προϊόντα είχαν φτάσει λιγότερο από το 3% του πληθυσμού από το 2017. 

Πηγή: techcrunch.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *