Παλιομοδίτικες πρακτικές και επιλεκτική επικοινωνία οδηγούν εκτός νέας εποχής στην ιδιωτική ασφάλιση

Η ιδιωτική ασφάλιση αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς όχι μόνο γιατί επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την επικοινωνία, αλλά και γιατί αλλάζουν οι καταναλωτικές ανάγκες και συνήθειες.

Ετσι δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σταδιακά θα επικρατούν στην αγορά και θα έχουν μέλλον ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και διαμεσολαβούντες που εναρμονίζονται με τα νέα δεδομένα στην ασφάλιση, αναζητούν περισσότερη καινοτομία και εφαρμόζουν πολιτικές που αξιοποιούν τα νέα μέσα επικοινωνίας

Στην Ελλάδα το θέμα τεχνολογία και καινοτομία συγχέεται συνήθως με την online ή direct πώληση. Καλώς ή κακώς ένα κομμάτι που σχετίζεται με την πώληση προϊόντων ασφάλισης θα γίνεται και με την χρήση της τεχνολογίας. Είτε αφορά εταιρίες είτε διαμεσολαβούντες. Αυτό δεν σημαίνει, όπως και στην περίπτωση των Tραπεζοασφαλίσεων, ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν αποτελεί και δεν θα αποτελεί και στο μέλλον τη ραχοκοκαλιά των δικτύων πώλησης.

Συνεπώς καινοτομία και τεχνολογία δεν είναι εχθρός κανενός, αντίθετα γίνονται σύμμαχος για την εξέλιξη και εκσυχρονισμό εταιριών και δικτύων πώλησης.

Από κει και μετά η μάχη θα γίνεται κύρια στον τομέα της καινοτομίας πάνω στα προϊόντα και τον τρόπο προβολής και επικοινωνίας τους.
Τα καταναλωτικά πρότυπα αλλάζουν συνεχώς και οι ανάγκες προσαρμόζονται με βάση τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Αυτό σημαίνει ότι οι παλιομοδίτικες πρακτικές δεν θα αποδίδουν στον καταναλωτή του μέλλοντος και καλό είναι όλο το φάσμα της αγοράς να αρχίσει σιγά σιγά να τις αποβάλει. Επιπλέον στο τομέα της επικοινωνίας η επιλεκτικότητα ή ο περιορισμός του τρόπου και των μέσων επικοινωνίας θα λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη και προσέγγιση νέων καταναλωτών με διαφορετικές επιλογές από αυτές των παραδοσιακώνΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *