Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών Ιδιωτικής Ασφάλισης,πως προέκυψε και που στοχεύει;

Καταναλωτές , νομικοί και  επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου έκαναν την πρώτη κίνηση για να δημιουργηθεί και θεσμικά καταναλωτική οργάνωση  για την ιδιωτική ασφάλιση.

Όπως μαθαίνει η στήλη “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” κίνητρο της ίδρυσης  είναι καταναλωτικά  ζητήματα με ασφαλιστικά προϊόντα  που πρέπει να αντιμετωπίζονται προς το συμφέρον όλων και η κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει.

Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι και τα συμβόλαια υγείας ως προς τα ασφάλιστρα αλλά και τις χρεώσεις από τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας. Άλλωστε πρόσφατα υπήρξε και νομοθετική παρέμβαση στο θέμα από την πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης…που και κενά έχει ακόμη και συγχύσεις προκαλεί.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες μας η νέα  καταναλωτική οργάνωση- Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων -είναι μια κίνηση που θέλει να συμβάλει στην προστασία του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, να παρεμβαίνει με στόχο την προστασία των καταναλωτών, κάτι που εμπεδώνει και την ασφαλιστική συνείδηση, και να διαλέγεται με όλους θεσμικούς φορείς.

Επιπλέον στα σχέδιά της είναι να διασυνδεθεί και με το ευρωπαϊκό καταναλωτικό κίνημα και ειδικότερα να γίνει μέλος της BETTER FINANCE που είναι η  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επενδυτών και Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην Προσωρινή Διοικούσα  Επιτροπή συμμετέχουν και γνωστά πρόσωπα από τον ασφαλιστικό χώρο όπως οι: Βασίλης Βαβυλουσάκης, Βασίλης Μουντάκης, Πόπη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Φραγκούλης και ο νομικός-δικηγόρος Γιάννης ΚυριακόπουλοςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *