Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΠΟΚΠ σε επίσκεψη Χατζηδάκη σε κτήριο του ΕΦΚΑ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο του ΕΦΚΑ επί της Αχαρνών 27 στην Αθήνα, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη και του διοικητή του Φορέα, Π. Δουφεξή.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδίας στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) και επισημαίνει τα παρακάτω : 

Ο ανεκδιήγητος υπουργός, από κοινού με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με την επίσκεψή τους αυτή επιχειρούν με αναλγησία μια ακόμη επικοινωνιακή «πιρουέτα», προκειμένου στη συνέχεια -κατά την προσφιλή τακτική τους- να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους.

Άλλωστε, λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από τη χυδαία και εντελώς ατεκμηρίωτη ανάρτηση του εν λόγω υπουργού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με την οποία προσπάθησε, για πολλοστή φορά, να στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους εργαζόμενους με αφορμή τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απονομή των συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ. Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του να ενθαρρύνει τους ασφαλισμένους να προστρέξουν στους λεγόμενους «πιστοποιημένους ιδιώτες» ώστε με αδρή πληρωμή να τους βγάλουν τη σύνταξη. 

Όμως, δεν μας εξηγεί ο υπουργός πώς ανακάλυψε -μετά από πεντέμισι χρόνια(!)- ότι χρειάζεται να τροποποιηθούν άρθρα του «Νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016), τα οποία ήταν ανεφάρμοστα. Πώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του χρειάστηκαν πάνω από 2 χρόνια για να αλλάξουν τις διατάξεις για τις χήρες του ΝΑΤ και γιατί εγκαλεί τους εργαζόμενους, όταν ο ίδιος δεν έχει βγάλει ακόμα εγκύκλιο για τη συγκεκριμένη τροπολογία, που για να την καταλάβεις πρέπει να «ρίξεις τα χαρτιά»!… 

Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι οι εργαζόμενοι ούτε νομοθετούμε ούτε διοικούμε τον ΕΦΚΑ, κατά συνέπεια δεν είμαστε εμείς οι «βασανιστές ταλαιπωρημένων από το κράτος πολιτών», παρά μόνο ο ίδιος και η Διοίκηση που έχει τοποθετήσει με τον τραγέλαφο που έχουν προκαλέσει στον Φορέα. Αν έχει δε ίχνος αξιοπρέπειας, θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ. Όπως επίσης, εάν πιστεύει ότι η μεθοδευμένη στοχοποίηση και η έκθεσή μας σε κινδύνους που αφορούν ακόμη και στη σωματική μας ακεραιότητα -καθημερινά περιστατικά βίας καταγράφονται στους χώρους εργασίας- δεν τον καθιστούν  ηθικό αυτουργό για ενδεχόμενες, ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις, πλανάται πλάνην οικτράν.

Ο εμπαιγμός συνταξιούχων και ασφαλισμένων και η κατασυκοφάντηση των υπαλλήλων πρέπει να τελειώσουν.

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις πολιτικές που επιχειρούν την πλήρη απαξίωση του ΕΦΚΑ, των εργαζομένων του και του ίδιου του θεσμού της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, κατ’ εντολήν των ιδιωτικών συμφερόντων που προωθούν και υπηρετούν.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *