Παράταση μέχρι και τον Οκτώβριο για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία ζητά το ΕΒΕΑ

Να παραταθεί η ισχύ των ρυθμίσεων για τις 100 δόσεις για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος

47437333
Συμφωνα με την επιστολή ο κ. Μίχαλος, επισημαίνει ότι αυτή την περίοδο οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν και επισημαίνει :

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από ασταθείς οικονομικά εξελίξεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με την επιβολή των capital controls, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν συρρικνωθεί σε επικίνδυνο βαθμό για την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.

Σ αυτήν την χρονική περίοδο ζητούμε την λήψη πρόσθετων μέτρων για την ουσιαστική διευκόλυνση των επιχειρήσεων, των οποίων τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και η πρόσβαση τους στο τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την τροποποίηση του νόμου για τις 100 δόσεις (Ν.4321/2015), προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του, υπό διαφορετικές συνθήκες, οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα αποπληρωμής των οφειλών τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις τελευταίες εβδομάδες μετά τα capital controls.

Με την νέα ρύθμιση ζητούμε:

-Χρονική παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015 για την υπαγωγή των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των προηγούμενων μηνών έως και τον Ιούνιο 2015 συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών για το Δώρο Πάσχα.

-Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή θα πρέπει να είναι η απολύτως συνεπής κατάθεση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

-Η υπαγωγή στην νέα ρύθμιση, έως τις 30 Οκτωβρίου 2015 όσων επιχειρήσεων κάνουν χρήση αυτής της διάταξης, θα προβλέπει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αυτές, θα εξοφληθούν αντί για 100 σε 72 μηνιαίες δόσεις.
Με την προτεινόμενη διάταξη εκτιμούμε ότι η παράταση της προθεσμίας, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα στον Ν. 4321/2015 και αφετέρου θα συμβάλει στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών αύξησης των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *