Παράταση στις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τις 31 Μαΐου 2020

Όσοι επαγγελματίες, είχαν καταθέσει έως τις 7 Οκτωβρίου 2019, αίτημα προσδιορισμού των ασφαλιστικών οφειλών τους θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 31 Μαΐου 2020 προκειμένου να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή

H σχετική διάταξη αναφέρει: 

«Για τους  οφειλέτες” των ταμείων “όπου η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση” των 120 δόσεων “περιλαμβάνει δύο στάδια”, η ημερομηνία της 7ης Οκτωβρίου  “αφορά στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ (1ο στάδιο”. Παρακάτω, σημειώνεται πως “ως υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής θεωρείται και η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ στις περιπτώσεις των οφειλετών που απαιτείται επιβεβαίωση των ασφαλιστικών τους στοιχείων ή οι οφειλές τους είναι υπό επεξεργασία και χωρίς να απαιτείται η τελική υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας (σ.σ. 31/12/2019), όταν διαβιβασθούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον  υποβληθεί η αίτηση (2ο στάδιο) για την υπαγωγή στη στην ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβληθεί μετά την 31η Μαΐου 2020».

Ακόμη η διάταξη αναφέρει οτι: «Οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση”, “στην οποία είχαν ενταχθεί, δύναται να επανενταχθούν σ΄αυτή, μέχρι την ημερομηνία” της 31ης Μαΐου 2020, “υπό την προϋπόθεση καταβολής του συνόλου των δόσεων της ρύθμισης που έχουν  καταστεί απαιτητές, καθώς και νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών. Η αίτηση για την επανένταξη στη ρύθμιση θα υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΑΟ».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *