Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τις συμβάσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σχετικά με τις προμήθειες

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιδιωτικής Ασφάλισης αναφέρεται στο θέμα του σεισμού στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή  και στο γεγονός ότι δύο μόνο ασφαλιστικές εταιρίες ήταν ανοικτές σαββατοκύριακο για να διευκολύνουν τους ασφαλισμένους τους.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται το θέμα της παραβίασης πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για τις προμήθειες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ενσωματώθηκε στο νόμο για την IDD,  που όπως ισχυρίζεται προσπαθεί να παραβιάσει συγκεκριμένη εταιρία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής : 

” Δύο εβδομάδες χρειάστηκαν μόνο για να φανούν οι εξαιρετικά “θετικές” επιπτώσεις της νέας κυβέρνησης, στον προσφιλή και με προσωπικούς δεσμούς του κου Μητσοτάκη, χώρο της Ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς.

Έτσι λοιπόν όλες οι  ασφαλιστικές εταιρείες, εκτός από δύο, δεν παρείχαν καμία δυνατότητα επικοινωνίας την ημέρα του σεισμου στην Αθήνα στους ζημιωθέντες ασφαλισμένους τους, ούτε και τις επόμενες 2 ημέρες καθώς ήταν Σαββατοκύριακο.  αφήνοντας χωρίς συνδρομή τούς ασφαλισμένους πολίτες πού τόσο ανάγκη την είχαν.

Επίσης εμφανίστηκαν από εταιρία Ολλανδικών συμφερόντων  συμβάσεις συνεργασίας για τους διαμεσολαβούντες συνεργάτες της, όπου τους ζητούν να υπογράψουν από μόνοι τους αποποίηση των προμηθειών  3 ετών που ο νόμος 4583/2018 παρέχει ως αδιαμφισβήτητο δικαίωμα.

Το νόμο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι η Ένωση ασφαλιστικών εταιριών ζητούσε τότε μεταξύ άλλων πολλών να μη παίρνουν τίποτα αν οι διαμεσολαβητές που παραβίαζαν την αποκλειστική συνεργασία.

Προφανώς οι ιδιαίτερες σχέσεις του κου Μητσοτάκη, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο με την ελίτ της ασφαλιστικής αγοράς, προδικάζουν με ποιούς και με ποιό τρόπο θα γίνουν οι νέες μπίζνες.

Γεννιέται λοιπόν εύλογα το ερώτημα, κατά πόσο έτοιμες και ώριμες είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες για την ασφαλιστική κάλυψη τών κατοικιών έναντι επέλευσης καταστροφικών γεγονότων και για την ουσιώδη συμμετοχή τους στην “λύση” του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ; Και για ποιά πλευρά ενδιαφέρεται περισσότερο η νέα κυβέρνηση; Του πολίτη, της υγείας του και της περιουσίας του ή των κερδών της ασφαλιστικής αγοράς σε μία συνεργασία Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπου το πλαίσιο θα είναι κομένο και ραμμένο στα μέτρα του ιδιωτικού τομέα;

Εμείς είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, μαζί με αυτούς που είναι παρόντες στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι με τους απόντες, μαζί με τους ζημιωθέντες πολίτες τους εργαζόμενους τους διαμεσολαβούντες της ασφάλισης,  υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών και εγγυόμαστε ότι δε χαθεί κανένα δικαίωμα πολίτη, εργαζόμενου, συνεργάτη”.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *