Παρέμβαση της ΤτΕ δικαιώνει δανειολήπτη που κατήγγειλε τράπεζα για την ασφάλιση δανείου

Δανειολήπτης και με την συνδρομή του Π.Σ.Α.Σ., κατήγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αυτός προσκόμισε σε εκτέλεση σχετικού όρου του συμβολαίου, του χρέωσε δε τα ασφάλιστρα (του ασφαλιστηρίου συμβολαίου) που εκείνη εξέδωσε σε εταιρεία της επιλογής της.

Μετά την καταγγελία αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Τράπεζα: 1) να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσκόμισε ο δανειολήπτης 2) να πιστώσει στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του δανειολήπτη το ποσό που του είχε παρακρατήσει για την πληρωμή των ασφαλίστρων του συμβολαίου που είχε εκδώσει ερήμην του.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε ο κάθε δανειολήπτης είναι ελεύθερος να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία και τον σύμβουλο με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί.

Σημαντικό σημείο είναι ότι την πρόθεσή του αυτή πρέπει να γνωστοποιήσει, με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά προτίμηση, έγκαιρα, ήτοι με την λήξη ή πριν την λήξη του προηγουμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Τράπεζα.

Ο Π.Σ.Α.Σ. στο πλαίσιο του συνεχούς αγώνα για την «αντιμετώπιση» του αθέμιτου ανταγωνισμού από το «Bancassurance» είναι σε θέση να συνδράμει σε περιπτώσεις επωνύμων καταγγελιών ασφαλιζομένων των μελών του.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

 1. Δηλαδή η πράξη(της ίδιας της ΤτΕ) που υπάρχει απο το 2013 η οποία αναφέρει ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει να ασφαλιστεί σε δικό του διαμεσολαβητή τι ρόλο βαρούσε!?

  Η ΤτΕ βγάζει οδηγίες κλπ και δεν τα λαμβάνει υπόψιν και περιμένει την καταγγελία!?

  Αναγράφεται λοιπόν ότι ασκεί “εποπτεία”!
  Η λέξη αυτή σημαίνει σύμφωνα με την κοινή νεοελληνική αλλά και τα λεξικά : επίσημη παρακολούθηση, έλεγχος με σκοπό τη διαπίστωση αν κάποιος ενεργεί ή αν λειτουργεί όπως πρέπει.

  Έτσι το να περιμένει την καταγγελία απο τον οποιονδήποτε για να δράσει καταργεί το ρόλο της απο μόνη της, τόσο της ΤτΕ αλλά και της επιτροπής της που έχει αναλάβει αυτόν το ρόλο.

  Ας μας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο επόπτης σύμφωνα με τον νόμο που αναγράφει στο website τους τι αρμοδιότητες έχει προς τον κλάδο ή ας αλλάξει τα αναφερόμενα εκεί.
  Γιατί εκεί αναφέρεται οτι έχει ρόλο να εποπτεύει τόσο ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και εταιρείες(όχι μόνο βέβαια) και η εποπτεία δεν χρειάζεται αναφορά απο κάποιον για να ασκηθεί αλλά όποιος έχει την αρμοδιότητα αυτή ασκεί μόνος του και κάνει τις κατάλληλες ενέργειες ως προς αυτό που έχει αναλάβει.

  Ετσι δεν θα αντιφάσκει με αυτά που βλέπουμε στα άρθρα και αυτά που υπάρχουν αναρτημένα με νόμο στο website της ΤτΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *