Παρέμβαση του Συλλόγου Ασφαλισμένων- Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση του ΕΕΘ

Αναλυτική ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους οι επαγγελματίες μπορούν να πετύχουν ρύθμιση των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία βάσει των νέων διατάξεων, δόθηκε σε εκατοντάδες μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που κατέκλυσαν χθες βράδυ  την αίθουσα εκδηλώσεων του.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλισμένων- Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Ευθυμιάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ έχουν οργανωθεί, πανελλαδικά, σε πάνω από 20 Κινήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, αφορούν περίπου 2 εκατομμύρια άτομα.

Ο κ. Ευθυμιάδης είπε ότι οι οφειλές των ασφαλισμένων πρέπει να επανυπολογιστούν ως ποσοστό επί του εισοδήματος των επαγγελματιών. Μίλησε για οφειλές που αιτούνται για περιόδους που οι Ασφαλισμένοι- Ανασφάλιστοι δεν είχαν ιατροφαρμακετική περίθαλψη, χρέη που σε περίπτωση ρύθμισης κεφαλαιοποιούνται.

Ο Σύλλογος ζητάει να διαγραφούν από τις απαιτήσεις τόκοι και προσαυξήσεις, στο σύνολό τους, γιατί τα χρέη είναι «πλασματικά» και προκύπτουν από τα υψηλά πωνοτόκια.

Τέλος, αυτό που ζητά η συγκεκριμένη ομάδα ασφαλισμένων είναι, οι τόκοι να αρχίσουν να «μετράνε» μετά την ψήφιση του νέου νόμου των 120 δόσεων, με το επιτόκιο να μην ξεπερνάει το 2%.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *