Παρέμβαση των ασφαλιστικών πρακτόρων Αττικής για τα ανασφάλιστα με αφορμή το τροχαίο με την Corvette

Με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στη Γλυφάδα, όπου σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα το υπαίτιο όχημα ήταν ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, είναι ανάγκη “εχθές” να έχει δοθεί λύση στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Tα παραπάνω επισημαίνει ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής και σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει :

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε περίπου 700.000. Το νομοθετικό πλαίσιο καθώς επίσης και το σύστημα ελέγχου και εντοπισμού τους υπάρχουν, δεν υπάρχει η βούληση για την ενεργοποίηση τους.

Εν τέλει δεν αρκεί ο καταλογισμός ενός μηδαμινού προστίμου για όσους δεν κατανοούν την υποχρέωση τους να είναι ασφαλισμένοι, αλλά να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές , ειδικά στην περίπτωση που από την πράξη τους αφαιρείται μια ανθρώπινη ζωή.

Σε πρόσφατη ομιλία του κορυφαίος υπουργός, μίλησε για την δημιουργία Ασφαλιστικής Συνείδησης, είναι αδύνατον με 700.000 ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους. Οι αποζημιώσεις με υπαιτίους, ανασφάλιστα οχήματα, καταβάλλονται από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, οι πόροι του οποίου προέρχονται κατά ένα μέρος από τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται από τους ασφαλισμένους δηλ. από όλους εμάς που προνοούμε να είμαστε ασφαλισμένοι, είτε από ανάγκη για να είμαστε σύννομοι είτε γιατί έχουμε αποφασίσει να προστατεύσουμε την περιουσία μας και την γαλήνη της οικογένειας μας, αγοράζοντας ένα ασφαλιστικό προϊόν.

Ασφαλιστικές Εταιρίες, Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και Ασφαλισμένοι, έχουμε κατανοήσει την αξία της Ασφάλισης, καλούμε λοιπόν την Πολιτεία να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί, για το φλέγον θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Παράλληλα απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας τους να υιοθετήσουν, προτάσεις που ήδη έχουμε υποβάλλει, όπως:

• αναγνώριση των ασφαλίστρων υγείας και σύνταξης στις εκπιπτόμενες δαπάνες του φόρου

• θέσπιση κινήτρων για την ασφάλιση περιουσίας σε μια σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα

• τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου του 2ου πυλώνα, Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο 3ος πυλώνας, Ιδιωτική Ασφάλιση και να σχεδιάσουμε από κοινού, θέτοντας τις βάσεις για την πραγματική ανάπτυξη του θεσμού της Ασφάλισης στην Ελλάδα του 2020.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *