Παρέμβαση των Ευρωπαίων ασφαλιστών για τα ατομικά επενδυτικά προϊόντα στην Ε.Ε

Ένα έγγραφο της Insurance Europe περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Στρατηγική Λιανικής Επένδυσης (RIS) για να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα ατομικά επενδυτικά προϊόντα.

Στοχεύει να παρέχει στους καταναλωτές σαφείς, συνοπτικές και συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ατομικές επενδύσεις και τα επενδυτικά προϊόντα που βασίζονται σε ασφάλειες. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ωστόσο, οι ισχύοντες κανόνες δημοσιοποίησης της ΕΕ καθιστούν πολύ δύσκολο για τους καταναλωτές να συγκρίνουν σωστά αυτά τα προϊόντα: ειδικότερα, να γνωρίζουν εάν ένα προϊόν περιλαμβάνει ασφαλιστική κάλυψη  και παροχές.

Είναι πολύ σημαντικό για τους δυνητικούς ιδιώτες επενδυτές να γνωρίζουν εάν τα προϊόντα περιλαμβάνουν ή όχι αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, καθώς οι οικονομικές εγγυήσεις και η ασφαλιστική κάλυψη που προσφέρουν μπορούν να παρέχουν την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που χρειάζονται ακόμη και οι μικροί αποταμιευτές για να συμμετέχουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ως εκ τούτου, η Insurance Europe έχει ορίσει ένα σαφές σύνολο από πράγματα για το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να χρησιμοποιήσει το για να καταστήσει τις γνωστοποιήσεις πιο ουσιαστικές και ελκυστικές, και ως εκ τούτου να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις λιανικές επενδύσεις.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *