Παρέμβαση EEAE για την μείωση προκαταβολής φόρου

Στο θέμα της μείωσης της προκαταβολής φόρου  αλλά και σε άλλα ζητήματα εστίασε η ΕΕΑΕ   την παρέμβασή της στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης του ΕΕΑ με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση.

Σε σχετική επιστολή προς τα μέλη της αναφέρει: 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αποδεχόμενοι την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου λάβαμε μέρος στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το ΕΕΑ την Τετάρτη 17/6/2020, με προσκεκλημένο τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση και με ατζέντα τα θέματα που ακολουθούν.

• Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά Εργαλεία

• Επιταγές

• Μείωση φόρων και εισφορών

• Επιδότηση εργασίας

• Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Από τους εκπροσώπους όλων των κλάδων που έλαβαν μέρος, τέθηκαν πλήθος επεξεργασμένων προτάσεων και αιτημάτων, ανάλογων με την βαρύτητα που έπληξαν τον κάθε κλάδο.

Από πλευράς μας θέσαμε πρωτίστως και πάλι το θέμα της μείωσης , αν όχι και του μηδενισμού της προκαταβολής φόρου.

Ο κλάδος μας τονίσαμε ότι πλήττεται έμμεσα, και θα πλήττεται με διάρκεια και σε βάθος χρόνου.

Απόλυτα μετρήσιμη η μείωση θα αποτυπωθεί στο τέλος του έτους, καταγράφεται όμως ήδη πτώση εργασιών σε όλους τους κλάδους. Θεωρώντας δεδομένη την μείωση των εργασιών και άρα των εισοδημάτων μας, η προκαταβολή του φόρου βασιζόμενη στις εργασίες του 2019 θα αποβεί εξοντωτική.

Το καθεστώς που αφορά στην προκαταβολή φόρου, είναι ούτως ή άλλως επαχθές και άδικο, κάτι που έγινε άλλωστε αποδεκτό πρόσφατα και από τον Πρωθυπουργό σε τηλεοπτική ομιλία του, και η διατήρησή του, υπό τις νέες  συνθήκες, θα προβάλει την αδυναμία όλων να είμαστε συνεπείς προς τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά μας έξοδα.

 Δεν μπορέσαμε να έχουμε απάντηση επ’ αυτού, όπως ανεμένετο άλλωστε, παρά μόνο την παραδοχή ότι είναι ένα σοβαρό θέμα που γνωρίζουν και που πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε την ευγένεια και την προσοχή με την οποία ο Υφυπουργός άκουσε τίς θέσεις όλων, τις κατέγραψε, επιφυλάχθηκε στις απαντήσεις του και υποσχέθηκε να μεταφέρει όπου δει τα αιτήματα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *