“Παρατράγουδα” πριν τον διαγωνισμό για την ασφάλιση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών, μέσω διαγωνισμού, για την ασφάλιση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για ακίνητα αξίας άνω των 90 εκ ευρώ.

Μια μέρα πριν τον διαγωνισμό σε ένα από τα πιο έγκυρα εκκλησιαστικά ενημερωτικά site, το “Εκκλησία online” , γράφτηκε το παρακάτω άρθρο :

Λήγει αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η προθεσμία που είχαν οι ασφαλιστικές εταιρίες δια μέσω των εκπροσώπων τους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον διαγωνισμό που προκήρυξε η Εκκλησία της Ελλάδος σχετικά με την ασφάλιση ακινήτων που υπερβαίνουν (στο σύνολο) τα 90 εκ. ευρώ.

Παρόλο που η διαδικασία, όπως και κάθε αντίστοιχη κυλά ομαλά στη συγκεκριμένη περίπτωση βλάβη προσπαθούν να προξενήσουν ορισμένοι επιτήδειοι με μια στοχευμένη παραφιλολογία γύρω από ζητήματα του διαγωνισμού.

Εν ολίγοις, με το που έγινε η αρχή και προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός (από τον οποίο ένας ασφαλιστικός πράκτορας αναμένεται να λάβει προμήθεια της τάξεως των 200-250.000 ευρώ) εφόσον του κατακυρωθεί ο διαγωνισμός, ξεκίνησε ένα όργιο παραπληροφορήσεως που προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να εκθέσει την Εκκλησία.

Ορισμένοι που (αβάσιμα) αισθάνονται πως δύνανται να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις έπεισαν ασφαλιστικούς πράκτορες να καταθέσουν πρόταση και εγγυήθηκαν πως θα περάσει ο δικός τους φάκελος.

Το πρόβλημα είναι πως σε αυτήν την ενέργεια προχώρησαν αρκετοί, την ώρα που διάφορες ασφαλιστικές κάνουν πίσω από το διαγωνισμό εξαιτίας του υψηλού ρίσκου που ενέχει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Άλλες δε, προσπαθούν να εμπλακούν, δίχως να είναι το πιστοποιημένο αντικέιμενό του (κλάδος).

Σήμερα, μια μέρα προ του διαγωνισμού επικρατεί πανικός, ακριβώς εξαιτίας της παραπληροφορήσεως και των εσφαλμένων εκτιμήσεων.

Καλό είναι λοιπόν να μάθουν να σιωπουν τα παπαγαλάκια που μόλις οσμιστούν το κέρδος διαδίδουν ψέματα, προσδοκώντας την προμήθεια από το ποσό που θα εισπράξει ο ασφαλιστικός πράκτορας.

Προφανώς η Εκκλησία της Ελλάδος και η λειτουργία δεν επηρεάζεται από τέτοια συμβάντα και τα στέλνει στο περιθώριο.

Εκείνοι όμως που τα προκαλούν οφείλουν να σταματήσουν.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *