Παρουσία του Κ. Μητσοτάκη η ΓΣ της ΚΕΕΕ – Τι ζήτησε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, τίμησε με την παρουσία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά Πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» σε μία τέτοια εκδήλωση, κάτι που σημείωσε και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας,» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του, με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ να υπογραμμίζει τα θετικά σημεία των πολιτικών της κυβέρνησης αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας και απειλούνται από τις επερχόμενες ανατιμήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στη ΓΣ της ΚΕΕΕ παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Α. Χαρίτσης, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής βουλευτής Μ. Κατρίνης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ βουλευτής Γ. Δελλής, ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και φορέων.

Μεταξύ των προτάσεων της επιμελητηριακής κοινότητας που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, περιλαμβάνονται η δραστική μείωση των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, η ενίσχυση των επιχειρήσεων με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, κίνητρα που θα διευκολύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, χρηματοδοτικά προγράμματα για την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και ευκολότερη πρόσβαση τους στον τραπεζικό δανεισμό, περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών καθώς και ενίσχυση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, κάτι που θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της επιχειρηματικότητας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *