Περιμένουν «άνοιγμα» της αγοράς στις ιδιωτικές συντάξεις

Ανοιγμα της αγοράς των ιδιωτικών ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής περιμένει η ασφαλιστική αγορά, καθώς συρρικνώνονται συνεχώς οι συνταξιοδοτικές παροχές από τα ασφαλιστικά ταμεία και το εφάπαξ.

Παρακολουθόντας τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση οι Ελληνες ασφαλιστές βλέπουν ότι αργά η γρήγορα θα υπάρξουν ρυθμίσεις που θα βάλουν και τις ασφαλιστικές εταιρίες στον δεύτερο πυλώνα των επαγγελματικών ταμείων ,που προς το παρόν είναι «παγωμένα» με ένα ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο του 2002.

Μάλιστα, υπάρχει και δέσμευση στο μνημόνιο με την τρόικα για θέσπιση των επαγγελματικών συντάξεων και το θέμα της εφαρμογής των Ρυθμίσεων είναι σε διαβούλευση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών , του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που είναι η εποπτική αρχή για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο πως μπορεί να προχωρήσει και σε πιο βάθος χρόνου ένα εγχείρημα που θα άνοιγε στις ασφαλιστικές εταιρίες το δρόμο να συστήνουν ή να διαχειρίζονται επαγγελματικά ταμεία ή ακόμα να μεταφερθούν πόροι από τα υπάρχοντα επικουρικά ασφαλιστικά προς τις ασφαλιστικές εταιρίες για διαχείριση ή ένταξη σε σχήματα επαγγελματικών ταμείων.

Κιαυτό, γιατί υπάρχουν μείζονα ανοικτά θέματα όπως, ποιες ασφαλιστικές και με ποια κεφαλαιακά κριτήρια θα μπορούν να έχουν ρόλο διαχείρισης ή σύστασης επαγγελματικών ταμείων.

Αν θα υπάρξουν και ποια κίνητρα για να ενταχθούν οι ασφαλισμένοι σε επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία. Οι ασφαλιστικές έχουν επανειλημμένα θέσει το θέμα των φορολογικών κινήτρων, αλλά το ζητούμενο είναι πως και με ποίο τρόπο θα υπάρξουν αυτές, όταν έχουν καταργηθεί όλες οι φοροαπαλλαγές για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις και υπάρχει υπερ φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων φορολογούμενων.

Πάντως ενδιαφέρον έχει και το γεγονός οτι εκτός των ιδιωτικών και επαγγελματικών συντάξεων στις ρυθμίσεις που θα γίνουν περιλαμβάνεται και το κομμάτι της υγείας, που φαίνεται να καίει ή να ενδιαφέρει περισσότερο τους πολίτες στην παρούσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Μοιραστείτε το !


Ένα Σχόλιο - Γράψε ένα σχόλιο

  1. ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΣ · Edit

    Εαν δημιουργηθουν τετοια προγραμματα απο τις Ασφαλιστικες θα πρεπει να ειναι εγγυημμενα απο καποιο φορεα ετσι ωστε οι ασφαλισμενοι να μην χανουν τα χρηματα τους οπως εγινε τελευταια με την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *