Περιστατικό ασφαλιστικής απάτης που άνδρας προκάλεσε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του για ασφαλιστικές αποζημιώσεις 1 εκατ. ευρώ

Η ασφαλιστική απάτη με στόχο την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους φαίνεται να μην έχει όρια όπως προκύπτει από την παρακάτω είδηση από την  Ταϊβάν, που ένας άνδρας προκάλεσε κρυοπαγήματα στα πόδια του που οδήγησαν στον ακρωτηριασμό τους .

Συμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ο άνδρας, γνωστός με το επώνυμο Chang, κατηγορείται ότι βύθισε σκόπιμα τα πόδια του σε ξηρό πάγο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα δέκα ωρών, με στόχο να κατασκευάσει ένα σενάριο όπου θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως ασφαλιστική αποζημίωση.

Ακολουθήστε στο youtube για νέα εμπειρία ενημέρωσης και στo Google News

Αρχικά ισχυρίστηκε ότι οι τραυματισμοί του ήταν αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που συνέβη ενώ οδηγούσε το σκούτερ του ένα παγωμένο βράδυ στη βόρεια Ταϊβάν.

Ωστόσο, το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών της Ταϊβάν άρχισε να υποψιάζεται τους ισχυρισμούς του Chang, αφού οι ασφαλιστικές εταιρίες εντόπισαν διάφορα ασφαλιστήρια συμβόλαια υψηλών πληρωμών που είχαν συναφθεί λίγες ημέρες πριν από το υποτιθέμενο ατύχημα.

Η Ταϊβάν, που χαρακτηρίζεται από υποτροπικό κλίμα, παρουσιάζει ήπιες θερμοκρασίες το χειμώνα, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την ιστορία του Chang ότι υπέστη τόσο σοβαρά κρυοπαγήματα με φυσικό τρόπο.

Την ημέρα που ο Chang ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε, οι μετεωρολογικές εκθέσεις ανέφεραν θερμοκρασίες που κυμαίνονταν μεταξύ 6,1 και 17 βαθμούς Κελσίου, συνθήκες πολύ ήπιες για να προκαλέσουν το επίπεδο κρυοπαγήματος που υπέστη ο Chang, το οποίο επέβαλε τον ακρωτηριασμό των ποδιών του κάτω από το γόνατο λόγω κρυοπαγήματος τέταρτου βαθμού, σηψαιμίας και νέκρωσης των οστών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο Chang είχε επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός φίλου του, του Liao , για να εκτελέσει το σχέδιο έτσι και οι δύο μετά τις έρευνες και τα στοιχεία που προέκυψαν παραπέμπονται για ασφαλιστική απάτη και συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές στις 17 Ιανουαρίου

Φωτογραφία : Taiwan Criminal Investigation Bureau
Ο Chang και ο Liao, και οι δύο 23 ετών, συνελήφθησαν από την αστυνομία στις 17 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *