Πετρόπουλος: Δεν θα εφαρμόσουμε διωκτικά μέσα εναντίον των οφειλετών από το ΚΕΑΟ,οι νέες εισφορές όμως να πληρωθούν

Κατηγορηματικός ότι το ΚΕΑΟ δεν θα ασκεί διωκτικά μέτρα για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν παλιές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αν. Πετρόπουλος, μιλώντας χθες σε διαδικτυακή συνέντευξη.

Ωστόσο,μιλώντας στο e-forologia.gr κάλεσε τους ασφαλισμένους να καταβάλλουν τις εισφορές του ΕΦΚΑ που είναι μικρότερες σχεδόν για το 80% των ασφαλισμένων από τον ΟΑΕΕ .

Ειδικότερα ο υφυπουργός κάλεσε όσους δεν πλήρωναν να έρθουν να πληρώσουν συμπληρώνοντας ότι «δεν χρησιμοποιούνται διωκτικά μέσα εναντίον των οφειλετών από το ΚΕΑΟ, ιδίως για οφειλές που είναι κάτω από 5.000 ευρώ και σε καμία περίπτωση όταν διαπιστώνουμε ότι κάποιος δεν διαθέτει τα μέσα αξιοπρεπούς διαβίωσης αν επιβληθούν αναγκαστικά μέσα εναντίον του».
Αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα που προετοιμάζει η κυβέρνηση είναι τέτοιο ώστε να προσεγγίζεται ο οφειλέτης με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες, ώστε να εντοπίζονται οι περιπτώσεις που υπάρχει δυνατότητα καταβολής και εκεί να στρέφονται για είσπραξη.
Σε σχέση με το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόνισε ότι στο ύψος που είναι οι εισφορές δεν δικαιολογείται η μη καταβολή τους, όσον αφορά όμως τα χρέη των προηγούμενων χρόνων «δεν θα κυνηγήσουμε κανέναν για αυτά» καλώντας όλους να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές συμπληρώνοντας ότι θα ληφθεί πρόνοια για τα θέματα της ενημερότητας με μέτρα που θα ληφθούν για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Για τις τρέχουσες εισφορές, ασφαλιστικά ενήμεροι θα θεωρούνται οι ασφαλισμένοι με την καταβολή ενός κατώτατου πλαφόν.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *