Πετρόπουλος: Το οικονομικό “προφίλ” του ασφαλισμένου κρητίριο στις νέες ρυθμίσεις των οφειλών σε ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ

Εκτός από το πάγωμα των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ( ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ), για όσους θα πληρώνουν συστηματικά από 1/1/2017, το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας εξετάζει νέους τρόπους αποπληρωμής των οφειλών.
0934922

Όπως είπε, την Τετάρτη 13/10/2016, στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ Πετρόπουλος, εξετάζεται ένα σύστημα πληρωμής οφειλών ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα και το «προφίλ» των ελεύθερων επαγγελματιών, που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση παράλληλα με το «πάγωμα» των παλαιών χρεών για όσους αρχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές από την 1/1/2017.
Συγκεκριμένα, ο κ Τ. Πετρόπουλος, ανέφερε ότι «επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σύστημα που προσεγγίζει με έναν πραγματικά αξιόπιστο τρόπο τις δυνατότητες των ασφαλισμένων να καταβάλουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία».
Επίσης, ο κ Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με το «πάγωμα» οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, ανέφερε ότι «οι οφειλές είναι πάρα πολύ μεγάλες» και ότι «στον ΟΑΕΕ περίπου 296.000 ασφαλισμένοι, δεν πληρώνουν εισφορές, 404.000 πληρώνουν και ένας μεγάλος αριθμός (246.612 σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της διοίκησης του Ταμείου) έχει, ήδη, εδώ και καιρό, απενταχθεί πλήρως, σταματώντας τις δραστηριότητές τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *