Πιστοποίηση επαγγελματιών ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ανακοινώνει πως το Σάββατο 3  Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η δεύτερη σειρά πιστοποίησης επαγγελματιών ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων μελών του Συλλόγου στα πλαίσια των οδηγιών της FUEDI (The European Federation of Loss Adjusters Experts) και σύμφωνα με τα υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα που εφαρμόζονται για την επαγγελματική πιστοποίηση των μελών της σε όλη την Ευρώπη.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων http://www.labrmi-unipi.gr/el/normal/home, διευθυντής του οποίου είναι ο γνωστός και στην ασφαλιστική αγορά, καθηγητής κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος. Λόγω των ειδικών συνθηκών και των έκτακτων μέτρων που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας από την νόσο covid-19 (Κορωνοϊός) οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα και τρόπο μέσω της πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης του διαθέτει το Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από την πλευρά του ο κ. καθηγητής υπογράμμισε πως το Πανεπιστήμιο Πειραιά και δη το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων στέκεται αρωγός και συμβάλει σε κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει την ασφαλιστική αγορά και τους φορείς που την εκπροσωπούν.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις είναι επαγγελματίες πραγματογνώμονες με πιστοποιημένες γνώσεις ασφαλιστικής παιδείας και δεξιότητες χειρισμού σοβαρών και πολυσύνθετων υποθέσεων ζημιών όλων των ασφαλιστικών κλάδων πλην τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Τατάρογλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου επεσήμανε πως ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και ολοκληρώθηκε η 1η σειρά πιστοποίησης, θέσαμε τις βάσεις αναβάθμισης  του επαγγέλματος του πραγματογνώμονα και ανάδειξης της θέσης που του αρμόζει. Τώρα με την 2η σειρά εξετάσεων πιστοποιήθηκαν συνάδελφοι πραγματογνώμονες που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% των εν ενεργεία γραφείων πραγματογνωμόνων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  Με την εξέλιξη αυτή καταδεικνύεται με τον πλέον σαφή και αδιαμφησβήτητο τρόπο πως ο Σύλλογος εκπροσωπεί το σύνολο της επαγγελματιών της αγοράς

Ο κ. Μασέλης, Έφορος ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε ότι η Πιστοποίηση είναι διεθνώς αναγκαία και απαραίτητη για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του επιτελικού ρόλου του Συλλόγου στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των εγγεγραμμένων μελών του. Περεταίρω ο                     κ. Μασέλης επεσήμανε πως έχοντας πιστοποιήσει πλέον, το σύνολο των επαγγελματιών συναδέλφων, γυρίσαμε σελίδα και εργαζόμαστε ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα γενιά πραγματογνωμόνων που θα προσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια και θα διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών ζημιών είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της FUEDI της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων. Οι πιστοποιημένοι πραγματογνώμονες  το Ελληνικού Συλλόγου αναγνωρίζονται ως ισότιμοι επαγγελματίες με τους συναδέλφους από το εξωτερικό.

Η απονομή των πιστοποιήσεων θα γίνει το προσοχές διάστημα σε ειδική τελετή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συλλόγου Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή κ. Νεκτάριο και την ομάδα του για την αμέριστη συμπαράσταση τους με την άψογη διενέργεια των εξετάσεων και συγχαίρει του επιτυχόντες για το επίτευγμά τους.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *