Πιστοποίηση ποιότητας για το σύστημα OnE της INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN αποτελεί τον πρώτο οργανισμό στην Ελλάδα που πιστοποιείται για την υψηλή τεχνική ποιότητα λογισμικού με το “Trusted Product Maintainability Certificate”, πιστοποιητικό που έχει αναπτύξει η Software Improvement Group (SIG) σε συνεργασία με το Γερμανικό ινστιτούτο Πιστοποίησης TÜViT.

Η πιστοποίηση, που επιδόθηκε στην εταιρεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της, τεκμηριώνει τη συμβατότητα της τεχνικής ποιότητας του συστήματος λογισμικού του κλάδου γενικών ασφαλειών “Operations ‘n’ Excellence” (OnE) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 25010 και ένα πλήθος κριτηρίων αξιολόγησης που προκύπτουν από αυτό.

Το έργο OnE ξεκίνησε το 2010 με σκοπό την αντικατάσταση των υφισταμένων legacy συστημάτων του κλάδου και το νέο σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιούλιο του 2012. Η λειτουργία του OnE θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος και θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους διαχείρισης για την INTERAMERICAN, ενώ είναι ανοιχτό σε προσαρμογές που θα καλύπτουν οποιεσδήποτε μελλοντικές ανάγκες της εταιρείας, με πραγματοποίηση αλλαγών σε βέλτιστο χρόνο και κόστος.

“Αναμφίβολα, αυτή η μεγάλη αλλαγή στη διαχείριση δεν θα ωφελήσει μόνο την INTERAMERICAN αλλά και τους ασφαλισμένους από κάθε άποψη”, δήλωσε σχετικά ο κ. Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής μηχανογράφησης της εταιρείας, που παρέλαβε μαζί με τον Fred Welmers, senior project manager, το πιστοποιητικό. Ο κ. Γιάννης Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας SIG τόνισε ότι “Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς η συνεργασία με τους ανθρώπους της INTERAMERICAN και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε και εμείς από την πλευρά μας στην υλοποίηση της δέσμευσης της εταιρείας για υπεροχή και καινοτομία”.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *