Πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για την υποχρεωτική ασφάλιση και τις προαιρετικές καλύψεις στο αυτοκίνητο

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική για αστική ευθύνη και υλικές ζημιές, ενώ οι υπόλοιπες παροχές είναι προαιρετικές.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία ανασφάλιστου αυτοκινήτου και τιμωρείται με:

Ακολουθήστε μας στο Google News

  • αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 1 έτος
  • χρηματικό πρόστιμο 500€ για αυτοκίνητο

Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε όποια εταιρεία επιθυμείτε για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας και με την σύναψη της σύμβασης πρέπει να σας δοθεί αντίγραφο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Ανανέωση ασφάλισης

Σε περίπτωση που θέλετε να ανανεώσετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία, θα πρέπει εσείς να μεριμνήσετε και να προκαταβάλλετε τα ασφάλιστρα πριν την ημερομηνία λήξης.

Ασφάλιστρα για υλικές ζημιές

Η ασφαλιστική εταιρία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώνει τα ασφάλιστρα για υλικές ζημιές, ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου. Έτσι, τα ασφάλιστρα για υλικές ζημιές θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, και για όσο μειώνεται η αξία του αυτοκινήτου σας. Επίσης, η ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει να σας ενημερώνει πριν από την ανανέωση της ασφάλισης, για την αξία του αυτοκινήτου που έχει υπολογίσει. Θα πρέπει να εκτιμά σωστά την εκάστοτε αξία του αυτοκινήτου σας και στην περίπτωση που έχει κάνει υψηλότερη ανακριβή αποτίμηση, τότε είναι υποχρεωμένη να σας επιστρέψει τη διαφορά του ασφάλιστρου που έχετε καταβάλει, με την απειλή διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή :ΕΚΠΟΙΖΩΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *