Πληρώνονται με καθυστέρηση 13 ετών οι αποζημιώσεις υπαλλήλων της υπό εκκαθάριση “Εγνατία Ασφαλιστική”

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιριών αναφέρει τα παρακάτω: 

Από χθες 15 Απριλίου 2020, η εκκαθάριση της πρώην ασφαλιστικής εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ, ξεκίνησε να ειδοποιεί τους συναδέλφους μας, που εργάζονταν εκεί, να αποστείλουν email και IBAN, προκειμένου να τους κατατεθούν τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας που εργάζονταν  στην υπό εκκαθάριση εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ  ΑΑΕ,  της οποίας η άδεια λειτουργίας έχει ανακληθεί από το 2007, αναμένουν  εδώ και 13 χρόνια για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.

Μετά από συνεχόμενες πιέσεις του Σ.Υ.Α.Ε. και της Ο.Α.Σ.Ε. προς τον τότε εκκαθαριστή , το Επικουρικό Κεφάλαιο και την Τράπεζα της Ελλάδος (Τ.τ.Ε.) δόθηκε το 2011 για πρώτη φορά (θεωρητικά λόγω έλλειψης πόρων)  ένα μικρό ποσό έναντι της αποζημίωσης τους και από τότε αναμένουν να βρεθούν χρήματα! Το καλοκαίρι του 2016 με την αλλαγή εκκαθαριστή (που ήταν και διαχρονικό αίτημά Σ.Υ.Α.Ε. & Ο.Α.Σ.Ε. προς την Τ.τ.Ε.) βρέθηκαν κάποια χρήματα και κατατέθηκε μέσα στο 2017 ακόμα μια δόση έναντι της ολικής αποζημίωσης. Και εν συνεχεία, ερχόμαστε στο σήμερα,  οπού καλούνται οι συνάδελφοι να εξοφληθούν το σύνολο των υπολοίπων τους.

Επισημαίνουμε ότι στις ανωτέρω αποζημιώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες υποθέσεις συναδέλφων που, σύμφωνα με την εκκαθάριση, δεν έπρεπε να αποζημιωθούν είτε ως στελέχη διοίκησης είτε λόγω ανείσπρακτων οφειλών από ασφάλιστρα.

Συνάδελφοι,

Ο Σ.Υ.Α.Ε. και η Ο.Α.Σ.Ε. βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Τ.τ.Ε. και τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να πάρουν όλοι οι συνάδελφοι τις αποζημιώσεις που τους οφείλονται. Πρώτιστη όμως, επιδίωξη μας είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να μην χρειάζεται να ασχολούμαστε αποζημιώσει συναδέλφων από εταιρείες σε εκκαθάριση!

Συναδελφικά,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του ΣΥΑΕ

       O Πρόεδρος                                               Η Γεν. Γραμματέας

         Σπύρος Κολαΐτης                                       Αλεξάνδρα ΘεοδωρίδουΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *