Πλησιάζει η “ώρα της κρίσης” για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής

Καθώς τρέχει ο χρόνος για το τέλος του έτους τρέχουν και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από την Εθνική Τράπεζα για την Εθνική Ασφαλιστική και την πώληση του 80% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν και αξιολογούνται 4-5 μη δεσμευτικές προσφορές από την διαδικασία του διαγωνισμού πώλησης που είναι σε εξέλιξη αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το τίμημα των προσφορών είναι κάτω από τους στόχους και την σημερινή αξία της εταιρίας, που φτάνει το 1 δις ευρώ, είναι άγνωστο ποια έκβαση θα έχει.

Έτσι, πλέον οι χρόνοι τρέχουν ώστε η πωλήτρια Εθνική Τράπεζα να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την διαδικασία των προσφορών επιλέγοντας ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα πάνε στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού με δεσμευτικές προσφορές ή αν θα θέσει σε εφαρμογή ένα δεύτερο πλάνο της διάθεσης στο επενδυτικό κοινό τουλάχιστον το 51% των μετοχών.

Αν προκριθεί το δεύτερο πλάνο αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 που θα πρέπει έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά.

Και στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή να προχωρήσει στη δεύτερη φάση των δεσμευτικών προσφορών, επίσης ο χρόνος τρέχει για αποφάσεις αφού σύμφωνα με τις υπάρχοντες σχεδιασμούς, που έχει καταθέσει η Εθνική Τράπεζα στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), θα πρέπει (με την πρώτη ή τη  δεύτερη διαδικασία) να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες πώλησης έως τέλος Φεβρουαρίου του 2020.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *