Ποια νέα προϊόντα θα λανσάρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες το 2018

H πολυαναμενόμενη απαγκίστρωση από την οικονομική επιτροπεία και τα σημάδια ανάκαμψης για την οικονομία στην Ελλάδα αποτελούν για τις ασφαλιστικές εταιρίες το έναυσμα να λανσάρουν νέα προϊόντα για τον κλάδο ζωής, σύνταξης και αποταμίευσης
Έτσι, μετά από μία πενταετία χαμηλών επιδόσεων και συγκρατημένων προσδοκιών οι ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς και κύρια οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι θα επιχειρήσουν να κάνουν λίφτινγκ σε προϊόντα που ήδη διαθέτουν ή να σχεδιάσουν νέα, με άξονα τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αλλά και τα χαμηλά επιτόκια των τραπεζών.
Αν και η συνεχιζόμενη εφαρμογή των κάπιταλ κοντρόλ δεν ευνοεί τις ασφαλιστικές στην διάθεση των προϊόντων unit Linked στον κλάδο επικρατεί αισιοδοξία ότι σιγά- σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.
Ένας δεύτερος τομέας που οι ασφαλιστικές εταιρίες, κυρίως του κλάδου των γενικών ασφαλίσεων, θα δημιουργήσουν νέα προϊόντα είναι αυτός που σχετίζεται με τους κινδύνους του διαδικτύου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Το έναυσμα για το άνοιγμα της αγοράς στον τομέα αυτό δίνει ο Νέος Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα που τίθεται σε ισχύ από την άνοιξη του 2018 και εκτός των νέων προδιαγραφών για την επεξεργασία και τήρηση των δεδομένων από επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, επιβάλει και αυστηρές κυρώσεις στις περιπτώσεις που γίνουν παραβιάσεις και διαρροές.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον αναγκαία η ασφάλιση των επιχειρήσεων και έναντι αυτών των κινδύνων καθώς τα πρόστιμα θα είναι αρκετά υψηλά.
Ετσι αναμένεται από πολλές εταιρίες να γίνει λανσάρισμα προϊόντων για την ασφάλιση αυτών των κινδύνωνΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *