Ποιες ασφάλειες και ασφαλίσεις έπληξε περισσότερο η κρίση

Σχεδόν όλο το φάσμα των ασφαλιστικών κλάδων έχει πληγεί από την οικονομική κρίση καθώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώνουν τις δαπάνες, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ιδιωτικές ασφαλίσεις.
Πέρα από τον παραδοσιακό κλάδο της ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου που υπέστη μείωση, τόσο από την μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων ( νέες κυκλοφορίες , αποσύρσεις πινακίδων ) όσο και από την αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων , και άλλοι κλάδοι, όπως των ομαδικών ασφαλίσεων δέχονται πλήγματα.
Στην ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων η πτώση για το 2012 ,σε στοιχεία της ΕΑΕΕ για το δεκάμηνο ,ήταν -14% και -22,8% στον κλάδο Χερσαίων Οχημάτων.
Μειώσεις υπάρχουν, από τις εξαγορές συμβολαίων ( σπάσιμο συμβολαίων ) και στους κλάδους των ατομικών ασφαλιστικών προγραμμάτων ( ζωής, συνταξιοδοτικά) καθώς και από την πτώση της νέας παραγωγής. Ενώ οι προβλέψεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι αισιόδοξες, καθώς αυξάνεται η ανεργία , που έχει επιπτώσεις στον συγκεκριμένο κλάδο σύμφωνα και με την Ernst & Young.
Επιπλέον και ο κλάδος των ομαδικών ασφαλίσεων σε συνταξιοδοτικά και προγράμματα πρόνοιας που έχουν επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους αρχίζει να παρουσιάζει πτώση και μέσα στο δεκάμηνο του 2012, σε στοιχεία της ΕΑΕΕ, υποχώρησε κατά -25% στα συνταξιοδοτικά και κατά -20% στα πρόνοιας.
Οι λόγοι που οδηγούν στις ρευστοποιήσεις και αυτών των συμβολαίων είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, η μείωση των δαπανών από τις επιχειρήσεις , οι οποίες περιορίζουν ακόμα και ασφαλίσεις που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ σε προτεραιότητα μείωσης των δαπανών είναι και ασφαλίσεις που αφορούν τα στελέχη ,της χρηματοοικομικές απώλειες .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *