Ποιες ασφάλειες και πως είναι ελεύθερες για αγορά από άλλες χώρες της Ε.Ε

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε όλη την ΕΕ είτε με την εγκατάστασή τους σε άλλες χώρες είτε με την παροχή διασυνοριακών υπηρεσιών, απευθείας ή μέσω αντιπροσώπων.

Επομένως, μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς στην Ευρώπη για να βρείτε τα πιο συμφέροντα ασφαλιστικά προϊόντα (ασφάλεια ζωής, ασφάλεια κατοικίας, ασφάλεια αυτοκινήτου, κ.λπ.).

Αυτό αφορά μόνο τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και συνταξιοδότησης και όχι την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και ασφάλιση συνταξιοδότησης βάσει των ετών εργασίας.

Όταν αγοράζετε κάποιο προϊόν από ασφαλιστή άλλης χώρας της ΕΕ, οι αρχές που εποπτεύουν τις ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα αυτή και στη δική σας χώρα θα ανταλλάξουν πληροφορίες για τα εξής:
το επίπεδο κινδύνου που ενέχει η ασφάλιση που σκοπεύετε να αγοράσετε
τη φερεγγυότητα του ασφαλιστή
τα είδη κινδύνου τα οποία μπορεί να αναλάβει ο ασφαλιστής στη χώρα στην οποία είναι εγκατεστημένος.

Τα περισσότερα ασφαλιστικά προϊόντα πωλούνται μέσω ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (μεσιτών, πρακτόρων). Αυτοί πρέπει να σας παρέχουν ορισμένες ουσιώδεις πληροφορίες πριν από την υπογραφή του συμβολαίου, μεταξύ άλλων:
τους συνδέσμους τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες
εάν ενεργούν ως πράκτορες ή μεσίτες.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουν με σαφήνεια γραπτώς:
τι ζητάτε και τι χρειάζεστε από την ασφαλιστική εταιρεία
τους λόγους για τους οποίους σας προτείνουν ένα ασφαλιστικό προϊόν.
Με βάση αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να αποφασίσετε ποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι το καλύτερο για εσάς.
Πηγή : insuranceforum.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Αγαπητό insuranceforum.gr
    Ολα αυτά προυποθέτουν φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. Χωρίς αυτόν δεν μπορείτε να αγοράσετε ασφαλιστικά προιόντα. Δοκίμαστε να αγοράσετε πχ ένα ασφαλιστήριο ζωής απο Γερμανική Ασφαλιστική εταιρεία. Θα μπορέσει να σας το προσφέρει μόνο αν στην Ελλάδα υφίσταται φορολογικός αντιπρόσωπος της (δηλαδή κάποια άλλη Ασφαλιστική εταιρεία ή κάποιος μεσίτης ή πράκτορας (εννοώ γενική πρακτόρευση – δηλαδή claims κλπ) ή ακόμα και ένας νομικός αντιπρόσωπος). Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα σας το προσφέρει.Φιλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *