Ποιες ασφαλιστικές πουλάνε ασφάλειες online και Direct

Σε έξη συνολικά έχουν φθάσει οι ασφαλιστικές εταιρίες που πουλάνε online και direct ασφάλειες αυτοκινήτου και όχι μόνο .

35235Ενώ online και direct ασφάλιση παρέχει και η Τράπεζα Πειραιώς η οποία έχει συνεργασία στις γενικές ασφαλίσεις με την Ergo η οποία πρόσφατα εξαγόρασε και την ΑΤΕ Ασφαλιστική.
Την αρχή είχε κάνει η Interamerican λανσάροντας την υπηρεσία Anytime Online με αρκετά πετυχημένη για το ελληνικά δεδομένα ανταπόκριση από τους καταναλωτές, για να την ακολουθήσουν στην συνέχεια ανταγωνιστικές εταιρίες.
Ακολούθησαν στην συνέχεια η Κυπριακή Prime Insurance του Δημήτρη Κοντομηνά με την υπηρεσία myDirect , η Εθνική Ασφαλιστική με την Εθνική Protect και οι πολυεθνικές Allianz με την υπηρεσία Allianz Direct και η AIG με την AIG Direct.
Ωστόσο στην Ελληνική αγορά είσελθε πριν δυο χρόνια η επίσης Κυπριακή Hellas Direct η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται αποκλειστικά με την ασφάλιση αυτοκινήτου και χωρίς να χρησιμοποιεί άλλα δίκτυα πωλήσεων παρά μόνο το online και direct .
Eνώ ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης online και direct ασφάλισης αυτοκινήτου έχει και η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της υπηρεσίας winbankdirect.gr και με προϊόντα της Ergo με την οποία έχει αποκλειστικά συνεργασία στις γενικές ασφαλίσεις.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην online και Direct ασφάλιση
Βασικός στόχος των ασφαλιστικών εταιριών που επιλέγουν να λανσάρουν online και direct ασφαλίσεις είναι η μείωση του κόστους πρόκτησης ( δηλαδή η προμήθεια που δίνουν στον ασφαλιστή ή σε ένα άλλο δίκτυο για την πώληση ) καθώς και η μείωση των δικών τους λειτουργικών δαπανών. Ετσι μπορούν να πουλήσουν φθηνότερα στον πελάτη.
Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος από τους ασφαλιστές, οι οποίοι στην ουσία χάνουν από την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων πελάτες , που υποστηρίζουν ότι ο πελάτες μπορεί να αγοράσει κάπως φθηνότερα άλλα έχει να επιλέξει μόνο τα προϊόντα που υπάρχουν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των online υπηρεσιών των εταιριών . Που είναι σχεδιασμένα επι το πλείστον να καλύπτουν τις βασικές υποχρεωτικές καλύψεις .Επιπλέον θεωρούν ότι έτσι δεν έχει την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση που μπορεί να του προσφέρει ο ασφαλιστής τόσο στην κάλυψη των ασφαλιστικών του αναγκών, όσο και την υποστήριξη όταν χρειαστεί να κάνει χρήση της ασφαλιστικής κάλυψης .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

3 Comments

  1. Οι εταιρίες που δεν σέβονται τους συνεργάτες τους και το δίκτυο τους ,που τους στήριζε τόσα χρόνια θα έπρεπε να στιγματιζόταν από τους παραγωγούς . Όμως όλοι εμείς είμαστε περισσότερο δέσμιοι των παθών μας και λιγότερο οραματιστές . Όταν ακόμη και σήμερα βλέπω στα γκισέ τραπεζών επιφανείς ασφαλιστές να εξοφλούν ιντερνετικά ασφαλιστήρια αυτοκινήτων με αμοιβή ,άκουσον άκουσον 2 ευρώ είναι απορίας άξιο η στήριξη που δίνουν τα δίκτυα αυτά στο φαινόμενο που λέγεται πλατφόρμα πώλησης μέσω διαδικτύου. Αγωνιστείτε ΚΚύριοι όχι για την επιβίωση σας ,αλλά για τον θεσμό και το κύρος σας . Οι εντιμότατοι πελάτες θα μας χρησιμοποιούν όσο θα μας χρησιμοποιούν και οι εταιρίες που ερήμην των δικτύων τους χτίζουν το δικό τους μέλλον . Στροφή λοιπόν στην παραδοσιακή επιτυχημένη προσωπική πώληση και στροφή στην επικοινωνία με τον πελάτη .

  2. Κυριε Τσολάκη\
    Τι κρίμα να οδύρεστε για την εμφάνιση των online / direct ασφαλίσεων αυτοκινήτου.. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε το μάταιο αυτής της προσπάθειά σας για την ανάσχεση της επιτυχίας αυτών των καναλιών πώλησης.Ως έμπειρος ασφαλιστής που ακούγεστε, θα επικροτείτε την εξάλειψη των αυτοκινητάκιδων , καθώς πρόκειται για τους τζάμπα μάγκες στο χώρο της ασφάλισης. Βλέπετε τα νέα κανάλια πωλήσεων μεσομακροπρόθεσμα θα στείλουν σπίτι τους ΟΛΟΥΣ τους αυτοκινητάκιδες, προς όφελος των ασφαλισμένων και των εμπλεκόμενων εταιρειών. Ο ασφαλιστής καλείται ν αποδείξει την χρησιμότητά / επαγγελματισμό του σε ευάριθμο πλήθος μη υποχρεωτικών ασφαλίσεων . Με άλλα λόγια, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα !
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *