Ποιες είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες με υποκατάστημα που κατέχουν το 5 % του μεριδίου της αγοράς στην Ελλάδα και τι ασφαλίζουν

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Το 5% του μεριδίου της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για το πρώτο 3μηνο του 2023, της Τράπεζας της Ελλάδος, κατέχουν ασφαλιστικές εταιρίες που δεν έχουν έδρα την Ελλάδα αλλά δραστηριοποιούνται  με καθεστώς Ελεύθερης Εγκατάστασης ( Υποκατάστημα) 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με έρευνα το asfalisinet.gr οι ασφαλιστικές εταιρίες αυτές είναι : 

Η AIG Ελλάς αποτελεί υποκατάστημα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας του Αμερικάνικου ασφαλιστικού κολοσσού  AIG, με έδρα το Λουξεμβούργο. Είναι εδώ και αρκετές δεκαετίες στην χώρα και δραστηριοποιείται στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων με βασικές εργασίες στην ασφάλιση αυτοκινήτων , περιουσίας, αστικής ευθύνης, Cyber Insurance και άλλους εξειδικευμένους κινδύνους.

Η ARAG SE είναι υποκατάστημα του Γερμανικού  ασφαλιστικού ομίλου ARAG με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα και στην χώρας μας και εξειδικεύεται αποκλειστικά στην ασφάλιση νομικής προστασίας. 

 Η Atradius Credit Insurance NV είναι υποκατάστημα του πολυεθνικού ασφαλιστικού ομίλου  Atradius που εξειδικεύεται στην ασφάλιση  εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης απαιτήσεων .

Η Allianz Trade ανήκει στον Γερμανικό Ασφαλιστικό Όμιλο Allianz και έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα και εξειδικεύεται στις  Ασφάλειες  Πιστώσεων.

Η Euroins ανήκει στον Βουλγαρικό Χρηματοοικονομικό Όμιλο Eurohold και βρίσκεται στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Ξεκίνησε τις εργασίες της με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) και πριν δύο χρόνια αναβάθμισε την παρουσία της ιδρύοντας υποκατάστημα με Ελεύθερη Εγκατάσταση. Δραστηριοποιείται κύρια στην ασφάλιση αυτοκινήτου ενώ έχει ανακοινώσει κατά καιρούς ότι σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους των ασφαλίσεων ζημιών. 

Η Europ Assistance είναι υποκατάστημα Γαλλικού Ασφαλιστικού Ομίλου που ανήκει στον Ιταλικό Ασφαλιστικό Όμιλο της Generali . Ειδικεύεται στην ασφάλιση οδικής βοήθειας, την ταξιδιωτική ασφάλιση και άλλους τομείς υπηρεσιών βοήθειας.  Έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα και αναπτύσσεται ιδιαίτερα δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην οδική βοήθεια και στους άλλους κλάδους υπηρεσιών της 

 Η HDI-Global SE αποτελεί μέλος του Ομίλου Talanx.  Εδώ και δεκαετίες είναι κορυφαίος ασφαλιστής των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, προσφέροντας εξατομικευμένες ασφαλιστικές λύσεις και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου στους πελάτες της. Έχει πολυετή παρουσία με υποκατάστημα στην Ελλάδα. 

H Hellas Direct είναι υποκατάστημα ασφαλιστικής εταιρίας με έδρα την Κύπρο και έχει παρουσία στην αγορά σχεδόν μια 10ετία , ξεκινώντας στην ουσία εργασίες από την χώρας μας ως ψηφιακός ασφαλιστής. Δραστηριοποιείται στην ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια και στην ασφάλιση κατοικίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόσφατα έκανε επέκταση και στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποκτώντας μειοψηφικό πακέτο σε Ελληνική Πρακτορειακή Εταιρία. 

Η Mondial Assistance είναι υποκατάστημα της γαλλικής ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία «AWP P&C S.A.» και εξειδικεύεται στην ασφάλιση Οδικής Βοήθειας , Ταξιδιωτικής Ασφάλισης και άλλους τομείς υπηρεσιών βοήθειας, Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια. 

Η COFACE  είναι υποκατάστημα του Ομίλου της Coface που εξειδικεύεται στις ασφάλειες πιστώσεων και έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος οι παραπάνω ασφαλιστικές επιχειρήσεις στα τέλη του 2021 είχαν συνολική παραγωγή ασφαλίστρων  267 εκατ. ευρώ  σε ετήσια βάση .

Νομική Σημείωση : Το παρόν άρθρο είναι πνευματική ιδιοκτησία του asfalisinet.gr και απαγορεύεται η αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την άδεια μας και χωρίς την χρήση ενεργού λινκ στην ιστοσελίδα μας. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *