Ποιες είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες που παρέχουν εξειδικευμένη ασφάλεια οδικής βοήθειας;

Οι ασφαλιστικές εταιρίες MAPFRE ASISTENCIA, Inter Partner Assistance, Europ Assistance, και  Mondial Assistance λειτουργούν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα παρέχοντας, κύρια, ασφάλεια οδικής βοήθειας αλλά και άλλες ασφαλίσεις του κλάδου βοήθειας όπως ιατρική βοήθεια , ταξιδιωτική ασφάλιση και καλύψεις εξειδικευμένων κινδύνων.

Και οι πέντε  αυτές εταιρίες είναι  χρόνια στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά με υποκατάστημα καθώς οι μητρικές τους εταιρίες είναι πολυεθνικοί όμιλοι με δραστηριότητα σε πολλές χώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχεδόν όλες οι παραπάνω εταιρίες  έχουν συνεργασία με πολλές ασφαλιστικές εταιρίες γενικών ασφαλίσεων που παρέχουν ασφάλεια αυτοκινήτου τόσο στην παροχή οδικής βοήθειας όσο και στην φροντίδα ατυχήματος. Αλλά οι καταναλωτές μπορούν να ασφαλιστούν και απευθείας για ασφάλιση οδικής βοήθειας σε αυτές ανεξάρτητα σε ποιά ασφαλιστική εταιρία έχουν ασφαλίσει το όχημά τους .

Τόσο η ασφάλιση Βοήθειας όσο και η Φροντίδα Ατυχήματος είναι καλύψεις που δεν περιλαμβάνονται στην υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων και οι καταναλωτές ασφαλίζονται ξεχωριστά γι αυτές τις καλύψεις.

Ωστόσο πολλές ασφαλιστικές εταιρίες περιέχουν στα βασικά πακέτα υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων την φροντίδα ατυχήματος.

Δείτε αναλυτικά το προφίλ της κάθε εταιρίας: 

MAPFRE ASISTENCIA

Η MAPFRE ASISTENCIA, μέλος του Ομίλου MAPFRE, είναι πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών βοηθείας και την κάλυψη ειδικών κινδύνων. Ιδρύθηκε στη Μαδρίτη (Ισπανία) το 1989 και κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά της ασφάλισης με παρουσία σε 38 χώρες, με ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς της βοήθειας και των ειδικών κινδύνων.

Η MAPFRE ASISTENCIA εγκαταστάθηκε στην ελληνική αγορά το 1994 με την ίδρυση της EUROSOS ASSISTANCE, Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Βοηθείας και Πληροφοριών. Το 1997 ξεκίνησε να λειτουργεί και ως ασφαλιστικό υποκατάστημα με την επωνυμία MAPFRE ASISTENCIA Athens Branch, με δραστηριότητα στις ασφάλειες και τις αντασφάλειες, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του πελατολογίου της.

Mondial Assistance 

Η Mondial Assistance, έχοντας κοινό όνομα και ενιαίες αξίες, έχει παρουσία σε έξι (6) ηπείρους, σε τριάντα τέσσερεις (34) διαφορετικές χώρες

Το υποκατάστημα  Mondial Assistance Ελλάδος ιδρύθηκε το 1997. Από το 2004 εξυπηρετεί την Κύπρο και από το 2012 την Μάλτα. Οι υπηρεσίες της  παρέχονται σε εκατομμύρια ιδιώτες. Εταιρικοί  της πελάτες είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς οχημάτων, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, τουριστικά γραφεία, διοργανωτές ταξιδιών καθώς και αεροπορικές εταιρείες.

Europ Assistance

Η πολύχρονη παρουσία της στην ελληνική αγορά και η γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική της Europ Assistance διεθνώς, έχουν θέσει τις βάσεις για ριζική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, που καθοδηγείται από ένα δυναμικό επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης, με στόχο τη διεύρυνση του μεριδίου της στην Ελλάδα.

Η EUROP ASSISTANCE S.A.Greek Branch ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 1991 ως υποκατάστημα της Γαλλικής Ασφαλιστικής Εurop Assistance S.A. Παρέχει προϊόντα βοήθειας σε Ασφαλιστικές Εταιρείες, Μεσίτες Ασφαλίσεων, Εισαγωγείς Αυτοκινήτων, Εταιρείες Ενέργειας κ.ά. Το τεχνολογικά σύγχρονο Contact Center 24ωρης λειτουργίας της εταιρείας, εξυπηρετεί ετησίως περισσότερα από 200.000 περιστατικά, ενώ υποστηρίζει πάνω από 500.000 κλήσεις. Τα τελευταία χρόνια η EUROP ASSISTANCE S.A.Greek Branch επεκτείνει τη δράση της στους παρακάτω επιχειρηματικούς κλάδους: ΣΠΙΤΙ, ΤΑΞΙΔΙ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΥΓΕΙΑ , CONCIERGE

Ιnter Partner Assistance 

Η Ιnter Partner Assistance είναι θυγατρική εταιρία του Ομίλου ΑΧΑ και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες βοηθείας στον κόσμο.

Η εταιρία δραστηριοποιείται εμπορικά σε 70 χώρες. Έχει 33 υποκαταστήματα στο εξωτερικό, ενώ οι υπηρεσίες της παρέχονται σε 200 χώρες. Το δυναμικό της ανέρχεται σε 6.000 εργαζόμενους και ο ετήσιος αριθμός περιστατικών υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια. Η ανάπτυξη της εταιρίας τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην προώθηση προγραμμάτων επείγουσας ιατρικής – ταξιδιωτικής και οδικής βοήθειας. Σήμερα η Inter Partner Assistance διαφοροποιεί τις υπηρεσίες της για την κάλυψη των αναδυόμενων αναγκών προσφέροντας προϊόντα στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς. Αυτοκίνητο, Υγεία, Ταξίδι, Κατοικία

Σημείωση Σύνταξης: Το θέμα αυτό δημιουργήθηκε αποκλειστικά από το asfalisinet.gr στα πλαίσια της χρηστικής ενημέρωσης των αναγνωστών του και απαγορεύεται ή αναπαραγωγή του και η αναδημοσίευση του ( με οποιοδήποτε τρόπο)  από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

2 Comments

  1. Υπάρχει και η interamerican… Επίσης η interpartner είναι πλέον υπό την κατοχή της hellas direct στην Ελλάδα… Αυτά… Κι άλλα πολλα…

    1. Στο ποστ αναφέρονται μόνο οι εταιρίες που έχουν δραστηριότητα μόνο στον συγκεκριμένο κλάδο . Και η Ιντερσαλόνικα και η Interamerican εχουν οδική βοήθεια αλλά είναι εταιρίες που έχουν συνολική δραστηριότητα στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων. Σχετικά με την Inter parther δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και προφανώς παραμένει ακόμα ως θυγατρική του ομίλου που ανήκει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *