Ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις του τροχαίου με τον Παντελίδη σε σχέση με τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις

Το τροχαίο ατύχημα του τραγουδιστή Παντελίδη , στο όποιο σκοτώθηκε ο ίδιος και τραυματίστηκαν δύο συνεπιβάτιδες του εκ των οποίον η μια σοβαρά, προκαλεί απανωτά δημοσιεύματα μυστηρίου γύρω και από τα θέματα της ασφαλιστικής κάλυψης και αποζημίωσης, όμως στην πραγματικότητα θεωρείται συνηθισμένη περίπτωση σε παρόμοια τροχαία.
632353

Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, γνώστες της νομοθεσίας γύρω από τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και άνθρωποι των ασφαλιστικών εταιριών που αντιμετωπίζουν καθημερινά αντίστοιχες περιπτώσεις η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, που εμφανίζουν τα καθημερινά δημοσιεύματα, λόγω του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμη εξαιτίας της επωνυμίας του θύματος.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι πρόκειται περί απλής υπόθεσης που οι συνθήκες του ατυχήματος παίζουν καθοριστικό ρόλο και όπως προκύπτουν μέσα από τις εκθέσεις των πραγματογνωμόνων , το πόρισμα της τροχαίας και τις τοξικολογικές εξετάσεις (αίματος)
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και από την στιγμή που προκύπτει ότι υπάρχει μέθη του οδηγού, είναι ξεκάθαρο ότι η ασφαλιστική εταιρία υποχρεούται σε αποζημίωση μόνο των επιβαινόντων ατόμων στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές καλύψεις που προβλέπονται από την ασφάλιση αστικής ευθύνης του οχήματος .
Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε οτι με δεδομένο ότι υπάρχει μέχρι τώρα πόρισμα τοξικολογικής εξέτασης του θανόντος και φερόμενου ως οδηγού, αυτό θα πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους συγγενείς του θανόντα και στους επιβαίνοντες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις αιμοληψίας για τροχαίο υπάρχουν πάντα δύο δείγματα. Έτσι εφόσον ήδη υπάρχει πόρισμα στην προκειμένη περίπτωση η οικογένεια του θανόντος μπορεί να ζητήσει να γίνει εξέταση και του δεύτερου δείγματος. Και όχι βέβαια πέραν του τριμήνου που είναι ο χρόνος διατήρησης των δειγμάτων.
Με την ολοκλήρωση των όλων των πορισμάτων , τροχαίας , πραγματογνωμόνων( ασφαλιστικής εταιρίας και θυμάτων) τοξικολογικές και εφόσον δεν προκύψουν αλλά δεδομένα, από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, η ασφαλιστική εταιρία θα προχωρήσει στις σχετικές αποζημιώσεις προς τους επιβαίνοντες.
Στη συνέχεια και εφόσον είναι δεδομένη η μέθη του οδηγού η ασφαλιστική εταιρία μπορεί να εγείρει αξίωση κάλυψης από τους συγγενείς του θανόντος για τις αποζημιώσεις που κατέβαλε στους επιβαίνοντες.
Έτσι, τουλάχιστον κλείνει το κομμάτι που αφορά την ασφάλιση και τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις.
Ωστόσο, οι συγγενείς του θανόντος και εφόσον θεωρούν ή μπορούν να αποδείξουν ότι ο θάνατος του προήλθε και εξαιτίας της κακοτεχνίας στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του δρόμου, άσχετα από την κατάσταση του οδηγού κατά την οδήγηση, μπορούν να αξιώσουν αποζημίωση από το δημόσιο προσφεύγοντας στα διοικητικά δικαστήρια.
Ομως αυτό το κομμάτι της υπόθεσης δεν έχει καμία σχέση πλέον με την ασφάλιση του οχήματος και τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *