Ποιος είναι ο ασφαλισμένος που διεκδικεί την μηνιαία “χρυσή σύνταξη” των 24.000 ευρώ;

Ο Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, που ως υπουργός Εργασίας ήταν αυτός που χειρίστηκε την  αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και την δημιουργία του ΕΦΚΑ και εξαιτίας αυτής της εμπλοκής του ο σχετικός νόμος ονομάζεται και νόμος Κατρούγκαλου, αναφέρθηκε στην περίπτωση που δημοσιοποίησε το περασμένο Σάββατο ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτση, για έκδοση σύνταξης από τον ΕΦΚΑ  με μηνιαία ποσό κοντά στις 24.000 ευρώ.

Μιλώντας στον Ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” ο κ. Κατρούγκαλος αφού κατηγόρησε τον νυν  υπουργό Εργασίας για Fake News ισχυρίστηκε οτι δεν εκδόθηκε η συγκεκριμένη σύνταξη και περιέγραψε το ιστορικό της συγκεκριμένης περίπτωσης καθώς και τα χαρακτηριστικά του ασφαλισμένου που την διεκδικεί.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είπε: 

“…αφορά μεμονομένη περίπτωση διεκδίκησης από συμβολαιογράφο σύνταξης που δεν βασιζόταν σε εισφορές που είχε καταβάλει η ίδια, αλλά στο ποσοστό που απέδιδαν οι συμβολαιογράφοι σε αναδιανεμητικό ταμείο, που αφορούσε το σύνολο των νομικών». 

«Οι δικηγόροι ξέρουν», όπως ανέφερε, «ότι για κάθε συμβόλαιο, πέραν της αμοιβής που έπαιρνε ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος, πήγαινε και ένα ποσοστό σημαντικό ως κοινωνικός πόρος. Αλλά αυτό δεν ήταν δική της εισφορά και δεν μπορούσε να το υπολογίσει. Ποτέ επομένως δεν βγήκε τέτοια σύνταξη 23.000 ευρώ, από την συγκεκριμένη συμβολαιογράφο διεκδικήθηκε, επειδή δεν την πήρε έχει κινηθεί και νομικά ασκώντας ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΕΚΦΑ. Όμως, ούτε την δικαιούτο ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδοθεί τέτοια τερατωδώς υψηλή σύνταξη. Δεν παράγει ο νόμος τέτοια αποτελέσματα».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *