Πολιτικό “ταμπού” στην Ελλάδα η ιδιωτική ασφάλιση ως ένα επιπλέον μέτρο κάλυψης κινδύνων!

Σε μια ακόμη μεγάλη καταστροφή της χώρας όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές σε Αττική , Εύβοια και άλλου και οι πολιτικοί έταξαν μέτρα η “κονταρομάχονταν” για ποια είναι καλύτερα η πιο  ενδεδειγμένα αλλά δεν είπαν λέξη έστω  υπό  την μορφή κινήτρων για την ιδιωτική ασφάλιση.

Απλά παρηγορούν ανθρώπους που από την μια στιγμή στην άλλη έχασαν περιουσίες και αρέσκονται μόνο στην κρατική αρωγή. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αρωγή αναγκαία και επιβεβλημένη …πλην όμως όχι αρκετή για να ανακτηθούν χαμένα περιουσιακά στοιχεία κάτι που μόνο η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει και σε άμεσο χρόνο.

Μόνο το 20% των καμμένων κατοικιών στις πρόσφατες πυρκαγιές έχει ασφαλιστική κάλυψη και κύρια σε ακίνητα στην περιοχή της Βόρεια Αττικής που η φωτιά μπήκε και σε αστικούς ιστούς

Όταν στη Γερμανία στις πρόσφατες καταστροφικές και φονικές  πλημμύρες το 50% των ζημιών είναι ασφαλισμένες και μεγαλύτερο ποσοστό σε Βέλγιο και Ελβετία.

Σχεδόν 6 δισ. Δολάρια είναι σύμφωνα με την Swiss Re οι ασφαλισμένες ζημιές από τις πλημμύρες σε Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη.

Όλα αυτά δείχνουν ότι πρέπει κάποια στιγμή όλα τα κόμματα να σταματήσουν να θεωρούν “ταμπού” την ιδιωτική ασφάλιση είτε ως μέτρο είτε ως προτροπή …δίνοντας βέβαια και τα ανάλογα κίνητρα στους πολίτες να κάνουν ασφαλίσεις περιουσιών και κυρίως κατοικιών.

Όσο αυτό δεν γίνεται ευθέως …από τα κόμματα (είτε είναι υπέρ του θεσμού είτε έχουν επιφυλάξεις για την επέκτασή του )  και το κράτος δεν αποφασίζει ότι μπορεί να χάσει κάποια ποσά από τους φόρους , στην περίπτωση φοροαπαλλαγών, άλλα κερδίζει στην μείωση του κόστους από αυτών των καταστροφών οι επιπτώσεις θα είναι πολλαπλές για όλους.   

Βέβαια να μην αγνοούν το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης τόσο στην οικονομία όσο και στις επενδύσεις αφού είναι και θα παραμένει ο κλάδος αυτός πρώτος θεσμικός επενδυτής στην χώρα αλλά και στην Ευρώπη. 

Και επειδή όλοι επικαλούνται την κλιματική αλλαγή και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ας μην ξεχνάμε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος παγκόσμια πρωτοστατεί σε δράσεις και μέτρα που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *