“Πονοκέφαλος” για ΕΛ.ΑΣ και ασφαλιστικές εταιρίες οι κλοπές και διαρρήξεις αυτοκινήτων στην Πάτρα

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην Ελληνική Αστυνομία και στις ασφαλιστικές εταιρίες η κατακόρυφη αύξηση στις κλοπές και διαρρήξεις των αυτοκινήτων πόλης και τζιπ στη Πόλη της Πάτρας.

Διαρρήκτες αυτοκινήτων επί το έργον στη πόλη της Πάτρας .Πηγή φώτο patratora.gr
Διαρρήκτες αυτοκινήτων επί το έργον στη πόλη της Πάτρας .Πηγή φώτο patratora.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας patratora.gr το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξελιχθεί σε… μάστιγα, αφού οι αριθμοί δείχνουν ότι αυτός ο τύπος αυτοκινήτων τραβάει σαν μαγνήτης τους κλέφτες.
Καμία εντύπωση δεν προκαλεί πλέον στους αστυνομικούς η μεγάλη προσέλευση ιδιοκτητών αυτοκινήτων, που σπεύδουν να δηλώσουν την κλοπή του ΙΧ τους. Απεναντίας, οι πολίτες εκπλήσσονται από τις… μαντικές ικανότητες των αστυνομικών, που τους ρωτούν «ήρθατε να δηλώσετε κλοπή αυτοκινήτου πόλης ή τζιπ;».
Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες σταματούν να ασφαλίζουν για κλοπή τα έξυπνα αυτοκίνητα πόλης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους γίνονται στόχοι τα εν λόγω ΙΧ. Το κέρδος και η μεγάλη ζήτηση είναι η απάντηση που δίνουν. Κι όπου υπάρχει ζήτηση δημιουργείται και η προσφορά. Σύμφωνα με αστυνομικούς που ερευνούν το θέμα, οι κλέφτες αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από την πώληση των αυτοκινήτων για ανταλλακτικά. Κι αυτό γιατί έχουν αποσπώμενα μέρη που αλλάζουν εύκολα και γρήγορα, ενώ δέχονται και πολλά εξτρά. Τα κλεμμένα ΙΧ καταλήγουν σε μεγάλες μάντρες ώστε να τα σπάσουν σε κομμάτια. Από τη στιγμή που θα «λυθεί» το αυτοκίνητο, είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπισθεί η προέλευση ενός ανταλλακτικού, π.χ. ενός προφυλακτήρα. Αυτή είναι η μία διάσταση του θέματος.
Η δεύτερη είναι ότι σπείρες χτυπούν τα μικρά αυτοκίνητα κλέβοντας μόνο εξαρτήματα. Αρκετά άτομα έχουν βρει το ΙΧ τους χωρίς τιμόνι, όργανα ενδείξεων (στροφόμετρο, ρολόι), προφυλακτήρα, ζάντες, φτερά, κι ό,τι άλλο έχει ζήτηση στη μαύρη αγορά ανταλλακτικών.

Πηγή :patratora.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *