ΠΟΣΕ-ΙΚΑ «Μπάχαλο» με την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ


Προχειρότητα στην διαχείριση της απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ επισημαίνει η ομοσπονδία των εργαζομένων στο ασφαλιστικό ταμείο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι αλλά και η οι συνταξιούχου.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :
«Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείου Εργασίας, για την προχειρότητα, την αποσπασματικότητα και την αστοχία, με την οποία διαχειρίζεται τη λειτουργία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, με μοναδικό αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και την επιδείνωση των άθλιων εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων.
Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η πλήρης αδυναμία διαχείρισης της τελευταίας απογραφής συνταξιούχων. Χωρίς να σχεδιάσουν σωστά τις δύο απογραφές των συνταξιούχων, τους αναγκάζουν να στριμώχνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από τα Υποκ/τα του ΙΚΑ και στα γκισέ για να μην χάσουν την πετσοκομμένη πενιχρή σύνταξη τους, που ένα κράτος δήθεν πρόνοιας, διαπραγματεύεται προς τα κάτω με την Τρόικα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι ήδη επιβαρυμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι στηρίζουν το ΙΚΑ, με μόνο όπλο τη φιλοτιμία και τη συναισθηματική τους φόρτιση για το φορέα που θεωρούν «σπίτι» και «οικογένειά» τους, καλούνται για ακόμη μία φορά να σηκώσουν το βάρος των λαθών και αστοχιών των κέντρων λήψης αποφάσεων.
Αφού καταπατήθηκαν κατάφορα, ακόμη και νόμοι περί υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων, οι υπάλληλοι εξαναγκάζονται να εργαστούν πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να στηρίξουν και πάλι το ΙΚΑ. Τονίζουμε, ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων του ΙΚΑ, ήδη εργάζεται οικειοθελώς πολύ πέρα το καθορισμένου ωραρίου και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα λειτουργεί ο μεγαλύτερος φορέας κοινωνικής ασφάλισης με το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό.
Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ θέτουν ως μοναδική προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα σταθούν υπερασπιστές και θεματοφύλακες στα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα ανεχτούν να χρεώνονται οι ίδιοι τα λάθη, τις παραλήψεις, την ανικανότητα σχεδιασμού και αποτελεσμάτων της Διοίκησης και του Υπουργείου με απάνθρωπα εξαντλητικά ωράρια και φόρτο εργασίας.»

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *