Πουλούν μονάδες τους σε Ρωσία και Ουκρανία Ergo και ΑΧΑ

Με διαφορά λίγων ημερών δύο Ευρωπαϊκοί πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τις ασφάλειες ζωής σε Ρωσία και Ουκρανία

Πιο συγκεκριμένα προχθές η AXA ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με τη Fairfax, όπου η τελευταία θα αποκτήσει το 100% της ασφαλιστικής δραστηριότητας της πρώην AXA Insurance και της AXA Insurance Life στο Κίεβο.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από την AXA Group, το 50% των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της AXA στην Ουκρανία ανήκει στην τοπική εμπορική τράπεζα UkrSibbank.

Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων.

Η AXA Insurance στο Κίεβο είναι η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία της Ουκρανίας, ανέφερε η Interfax-Ουκρανία.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα η ERGO Group AG, η οποία ανήκει στο ομίλο Munich Re, ανακοίνωσε την πώληση της ERGO life business στη Ρωσία, χωρίς να αποκαλύψει την τιμή διαπραγμάτευσης, και ότι έχει υπογράψει συμφωνία αγοράς με τον αγοραστή Rosgosstrakh.

Ο τελευταίος θα κατέχει το 100% των μετοχών της ERGO Life Russia και θα αναλάβει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού, το χαρτοφυλάκιο πελατών και τα συστήματα πληροφορικής.

Η Rosgosstrakh είναι ένας ρωσικός ασφαλιστικός όμιλος γενικών ασφαλίσεων που αποφάσισε να επανέλθει και στις ασφαλίσεις ζωής.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *