“Πράσινο φως” για την χρήση των big data analytic από τις ασφαλιστικές, χωρίς πρόσθετους κανόνες

Δεν υπάρχει ανάγκη για νέους  πρόσθετους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τη χρήση από τις ασφαλιστικές εταιρίες των big data analytic αναφέρει σε έκθεση της  η Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), σχετικά με τη χρήση των big data analytic στην ασφάλιση αυτοκινήτων και  υγείας.

To στέλεχος  της Insurance Europe, William Vidonja, ανέφερε,μεταξύ άλλων, τα παρακάτω :

Οι ασφαλιστές της Ευρώπης καλωσορίζουν την αναγνώριση από την  έκθεση των τεράστιων ευκαιριών που θα φέρει η χρήση των big data analytic  τόσο για τους καταναλωτές οσο  και την ασφαλιστική βιομηχανία.

Στην πραγματικότητα, η διαθεσιμότητα ενός μεγαλύτερου όγκου δεδομένων και η  χρήση τους μέσω εξελιγμένων μοντέλων εκτίμησης κινδύνου επιτρέπει στους ασφαλιστές να παρέχουν στους καταναλωτές σημαντικά οφέλη, όπως τα προϊόντα τους να  είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καταναλωτών με σωστή τιμολόγηση για την καλύτερη πρόληψη των κινδύνων.

Η έκθεση της  EIOPA είναι το αποτέλεσμα μιας θεματικής αξιολόγησης που στοχεύει να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση των big data analytic από τους ασφαλιστές.

Οι ασφαλιστές της Ευρώπης καλούν  την EIOPA να συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να συνεργαστεί με τη βιομηχανία για το σημαντικό αυτό θέμα και, ταυτόχρονα, να απέχει από ρυθμιστικά μέτρα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την καινοτομία και την ικανότητα της  ασφαλιστικής βιομηχανίας να ανταγωνιστεί την παγκόσμια αγορά.

Παρόλο που δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση για τα μεγάλα δεδομένα, υπάρχουν ήδη πολλοί κανόνες της ΕΕ που είναι σχετικοί και ισχύουν για την   προστασία των δεδομένων, την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, καθώς και το Solvency ΙΙ.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες της Ευρώπης πιστεύουν ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία ανάγκη για περαιτέρω ρυθμιστικά μέτρα, καθώς υπάρχει ήδη αποτελεσματική προστασία  και είναι σε θέση να διασφαλίσει την υπεύθυνη χρήση των big data analytic και για την αποτροπή πιθανών ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *