Προεκτάσεις και στην AIG Hellas από την δικαστική διένεξη Exin και Calamos Investments

Δεν προκαλεί επιπτώσεις μόνο στο deal με την Εθνική Ασφαλιστική η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Exin Group και της Calamos Investments καθώς η δεύτερη φέρεται να διεκδικεί από την πρώτη 41,7 εκατ. Δολάρια για δάνεια που χορηγήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Όπως είναι γνωστό ο Όμιλος της Exin εισήλθε στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά με την εξαγορά του 51/% της AIG Europe Limited στην AIG Hellas . Αυτή η εξαγορά έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 2016 και πρόεδρος της AIG Ηellas είναι Ματ Φέρφιλντ επικεφαλής της Exin Group. Eνώ το υπόλοιπο 49% του μετοχικού Κεφαλαίου ανήκει, όπως και στο παρελθόν στην Ν.Α. Κανελλόπουλος – Χρ. Αδαμαντιάδης ΑΕ

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο cnn.gr, σχετικά με την δικαστική διαμάχη Exin – Calamos, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι με την αγωγή εναντίον του Φέρφιλντ, οι Κάλαμος και Κουδούνης διεκδικούν οφειλές 41,7 εκατ. δολαρίων που χορηγήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στην Exin μέσω δανείων για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς. Μεταξύ των σκοπών ήταν και η αγορά του 51% των μετοχών μιας εταιρικής οντότητας που στην αγωγή φέρει την ονομασία «Υ». Κάποιοι στην ασφαλιστική αγορά πιθανολογούν πως η εταιρεία «Υ» είναι η AIG Hellas.

Γιατί το πιθανολογούν; Διότι στις 30 Νοεμβρίου 2016 η Calamos χορήγησε δάνειο 15 εκατ. δολαρίων στον Ματ Φέρφιλντ για την εξαγορά του 51% της εταιρείας «Υ» και εκείνος περίπου μια εβδομάδα μετά απέκτησε το 51% της AIG Hellas από την AIG MEA Investments & Services LLC. Γνώστες της αγοράς τοποθετούν στα 10 εκατ. ευρώ την αξία της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Επίσης σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται :
Εάν πράγματι η εταιρεία «Y» είναι η AIG Hellas τότε η ασφαλιστική αγορά θεωρεί πως η δικαστική διένεξη των Calamos – Exin θα έχει μεγάλη «ουρά» στα εγχώρια πράγματα.
Αυτομάτως θα μπορεί κανείς να υποθέσει πως το 51% της AIG Hellas δεν ανήκει πλέον στην Exin, αλλά στην Calamos που το απέκτησε ως ενέχυρο από τα δάνεια που δεν εξυπηρετήθηκαν.

Με πληροφορίες από το cnn.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *