Προς πώληση οι ασφαλιστικές της Τράπεζας Κύπρου

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από τον χώρο των ασφαλειών στην Κύπρο η τράπεζα ΚΥΠΡΟΥ επιδιώκει να αποξενωθεί τις ασφαλιστικές, σε μια περίοδο που ακόμη τα χαρτοφυλάκια της Eurolife αλλά και των Γενικών Ασφαλειών είναι ακόμη υγιή.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι μετά το καλοκαίρι που πέρασε κατά το οποίο έγιναν έντονες κινήσεις τόσο με επίδοξους επενδυτές από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, η Τράπεζα Κύπρου επιχειρεί εκ νέου να πωλήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες της.
Το ενδιαφέρον αυτή τη φορά προέρχεται από το εσωτερικό, ωστόσο, δυνητικοί επενδυτές υπάρχουν και στο εξωτερικό και σε περίπτωση που οι συζητήσεις εντός συνόρων ναυαγήσουν τότε η Τράπεζα Κύπρου θα κτυπήσει την πόρτα επενδυτών στολ εξωτερικό.
Η τιμή που επιδιώκει να «πιάσει» σήμερα η Κύπρου για τις ασφαλιστικές εταιρείες Eurolife και Γενικές Ασφάλειες κυμαίνεται μεταξύ 220 και 240 εκ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η εξέταση αντοχής που πραγματοποίησε η Pimco και τα ευρήματα που θα διαμορφώσουν τις επισφάλειες που έχει η Τράπεζα Κύπρου, πιθανόν να αποδυναμώσουν στο άμεσο μέλλον το χαρτοφυλάκιο ασφαλίσεων του συγκροτήματος.
Πάντως, πηγή από μία εκ των δύο ασφαλιστικών της Τράπεζας Κύπρου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του INBusinessNews σημειώνοντας μάλιστα πως οι όποιες εξελίξεις θα προκύψουν πριν το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Και η συγκεκριμένη πηγή ταυτίζει τα αποτελέσματα της Pimco με τις προσπάθειες της Κύπρου για πώληση των ασφαλιστικών της, αφού θεωρέι δεδομένο πως όταν τεθούν πολύ πιο αυστηροί όροι και απαιτήσεις από πλευράς τραπεζών για τα προβληματικά δάνεια τότε και το χαρτοφυλάκιο των Eurolife και Γενικών θα καταγράψει αρνητικό ρυθμό.
Πηγή : sigmalive.com


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *