Προσοχή στις απάτες ! Μοιράζουν φυλλάδια για φθηνά ασφάλιστρα χωρίς να αναφέρουν ασφαλιστική εταιρία

Με αφορμή την κατά καιρούς κυκλοφορία διαφημιστικών φυλλαδίων που αναφέρονται σε προσφορά ασφάλισης οχημάτων με προνομιακές τιμές, χωρίς όμως να αναγράφεται το όνομα της ασφαλιστικής εταιρείας, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων με ανακοίνωση κάνει γνωστά τα κάτωθι:
Η αναγραφή βασικών στοιχείων κατά την υποβολή μίας προσφοράς όπως ενδεικτικά το όνομα της εταιρείας, η διεύθυνση της έδρας της καθώς και οι προσφερόμενες καλύψεις, είναι υποχρεωτικές από τον νόμο.
Η μη αναγραφή οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία συνιστά αθέμιτη εμπορική πρακτική δεδομένου ότι παραλείπει ουσιώδεις πληροφορίες που χρειάζεται ο μέσος καταναλωτής για να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση.
Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων έχει απευθυνθεί στην αρμόδια αρχή κάνοντας γνωστή αυτή την πρακτική, ζητώντας αφενός οδηγίες σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες και αφετέρου εφαρμογή των κανονισμών.
Τέλος, συνιστά στο καταναλωτικό κοινό κατά τη σύναψη μίας ασφάλειας να λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο την τιμή αλλά και άλλα βασικά στοιχεία όπως η αξιοπιστία της εταιρείας, οι προσφερόμενες καλύψεις και φυσικά να απευθύνεται σε πιστοποιημένους ασφαλιστές προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *