Προσοχή! Fake News με “άρες μάρες κουταμάρες” σχετικά με ασφαλιστικές εταιρίες

Ο ασφαλιστικός κλάδος πρέπει να προστατευθεί από κατά καιρούς Fake Νews που κυκλοφορούν σε blogs ανώνυμα , επώνυμα ή σε Social Media.

Κάποια Fake News είδαμε να κυκλοφορούν πρόσφατα με αφορμή τις πυρκαγιές και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ένα από αυτά έκανε σύγκριση της κρατικής ενίσχυσης δηλαδή τα 500 εκατ ευρώ που δίνει το κράτος για όλες τις δαπάνες  με τις ασφαλιστικές εταιρίες που αν ήταν να δώσουν τόσα χρήματα θα πλήρωναν δικαστές να μην δώσουν αποζημιώσεις! 

Άλλο ένα πολύ πρόσφατο κάνει λόγο για ασφαλιστική της Συγγρού που έχει ζημιές από τις πυρκαγιές 25 εκατ ευρώ και δεν μπορεί να τις πληρώσει και θα βαρέσει “κανόνι”

Ανέξοδα ή και εκβιαστικά δημοσιεύματα που δεν έχουν βάση. Αυτοί δε που τα γράφουν ούτε κατά φαντασία γνώση για το πως λειτουργούν οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν.

Ας πάρουμε την δεύτερη περίπτωση fake news που κάνει λόγο για ζημιές 25 εκατ. σε μια εταιρία! Όταν στο Μάτι  οι συνολικές  ασφαλισμένες ζημιές έφτασαν κοντά στα 40 εκατ, ευρώ και οι τωρινές άντε να είναι λίγο παραπάνω.

Δηλαδή με βάση αυτό το μύθευμα δημοσίευμα το 60% των ασφαλισμένων ζημιών είναι σε μια εταιρία! Άσε δε το άλλο που ακόμη είναι στην καταγραφή η τυχόν ασφαλισμένες ζημιές και δεν έχουν καν καθαρή εικόνα οι ίδιες οι εταιρίες 

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες ( παντού στον κόσμο)  για τους κινδύνους που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους εκτός από τα δικά τους αποθεματικά έχουν και αντασφαλιστικές συμβάσεις που ενεργοποιούν και καλύπτουν τις αποζημιώσεις αν παραστεί ανάγκη σε κάποια μεγάλα καταστροφικά γεγονότα.

Υπάρχει αυστηρό  εποπτικό πλαίσιο, το solvency II, και οι έλεγχοι  που γίνονται από την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυστηροί και μεθοδικοί και το έχει επανειλημμένα αναφέρει σε εκθέσεις της 

Επομένως καλό είναι  όταν εντοπίζονται τόσο αόριστα  και χύμα στο διαδίκτυο fake news να γίνονται μαζικά αναφορές σε όποια πλατφόρμα social media εμφανίζονται ώστε να “επισημαίνονται” Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *