Προσφιλής μέθοδος επιτήδειων απατεώνων να προσποιούνται το επάγγελμα του ασφαλιστή

Συχνά τα κρούσματα απάτης στο αστυνομικό δελτίο από επιτήδειους που προσποιούνται το επάγγελμα του ασφαλιστή.

Μια ακόμα περίπτωση επιτήδειου απατεώνα εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ που προσποιείτο τον ασφαλιστή και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες πριν τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, οδήγησε στα ίχνη ημεδαπού που εξαπάτησε και αποπειράθηκε να εξαπατήσει, σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, ανυποψίαστους πολίτες, προσποιούμενος κυρίως τον ασφαλιστή αλλά και τον λογιστή, με τον οποίο συγγενικά πρόσωπα των παθόντων έχουν οικονομικές εκκρεμότητες.
Πρόκειται για 45χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Απάτη κατ’ εξακολούθηση σε απόπειρα και τετελεσμένες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, τουλάχιστον από τον Μάιο έως το Νοέμβριο του 2016, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και κυρίως προσποιούμενος άλλοτε τον ασφαλιστή και άλλοτε τον λογιστή, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και υποστηρίζοντας οικονομική οφειλή συγγενικών τους προσώπων στον ίδιο, αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σε τρείς μάλιστα περιπτώσεις κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εντοπισμό κι άλλων παθόντων.Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *