Προτάσεις του ΕΕΑ στις ασφαλιστικές εταιρίες για τους ασφαλισμένους που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά

Το ΕΕΑ και η Επιτροπή Διαμεσολάβησης πιστεύουν ότι η ασφαλιστική αγορά έχει την βαριά ευθύνη της άμεσης και αποτελεσματικής στήριξης όλων των περιπτώσεων που υπέστησαν ζημιές, κάθε είδους και έκτασης, από τις πυρκαγιές.

Καλείται σήμερα να σταθεί κοντά στο τραγικό γεγονός, να αντιμετωπίσει εκ της θέσης της και του ρόλου της όλα τα συμβάντα που ήταν ασφαλισμένα και φυσικά να αποδείξει εμπράκτως ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Ότι μπορεί, με άμεσες ενέργειες και σε συντομότατο χρόνο να συμβουλεύσει, να αποζημιώσει και να στηρίξει την αποκατάσταση των ζημιών.

Για να επιτευχθεί αυτή η αναγκαία ανταπόκριση, επάξια του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και των συντελεστών της, είναι αναγκαίο οι ασφαλιστικές εταιρείες να κινητοποιηθούν ώστε :
να διενεργείται αυτοψία των ζημιών σε 24 ώρες και
να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις εντός 3ημέρου
να υπάρχουν σε διαρκή λειτουργία τηλεφωνικά κέντρα επικοινωνίας με τους πολίτες
στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της κάθε εταιρείας να διερευνήσουν την δυνατότητα παροχής επιδόματος στα οχήματα που είχαν ασφαλισμένα οι εταιρείες χωρίς κάλυψη πυρός
να αποφευχθούν οι ακυρώσεις συμβολαίων λόγω μη πληρωμής ασφαλίστρων.
να εξυπηρετούνται με προτεραιότητα τα αιτήματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που αφορούν περιπτώσεις πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Η ασφαλιστική αγορά είναι δίπλα στους πολίτες και το γνωρίζουν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτή και συντελούν στην εξέλιξή της. Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι στυλοβάτης της οικονομίας και αποτελεί πυλώνα που στηρίζει την ανάπτυξη, διασφαλίζει την σταθερότητα και συντελεί στην πρόοδο της χώρας.

Η καταβολή αποζημιώσεων θα συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών, στην στήριξη για την αντιμετώπιση της κάθε ζημιάς, στην ταχύτερη ανάταξη της πρωτοφανούς καταστροφής.
Η ιδιωτική ασφάλιση είναι αυτή που θα αποτελέσει τον καταλύτη για την ατομική κατά περίπτωση και την συλλογική ευρύτερα, επαναφορά της ομαλότητας και της αποκατάστασης των ζημιών.

Είναι η ώρα της επιβεβαίωσης της πραγματικότητας και των αναμφισβήτητων αποδείξεων για τον κλάδο μας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *