Προχωρά η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής με βασικό διεκδικητή το fund της CVC

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής γίνεται αναφορά στην διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) που είναι και ο βασικός μέτοχος της μεγαλύτερη ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα.

Αν και είχαν διατυπωθεί διάφορα σενάρια περί αναστολής της διαδικασίας πώλησης λόγω του Covid-19,   αφού οι σχετικές διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη είχαν παγώσει την περίοδο του lockdown καθώς ήταν σε φάση αξιολόγησης  η μοναδική, σύμφωνα με πληροφορίες,  δεσμευτική προσφορά από το fund της CVC, φαίνεται ότι μετά την επιστροφή στην κανονικότητα η σχετική διαδικασία συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής: 

“Την εβδομάδα αυτή η Εταιρία μας έκανε νέα παρουσίαση στο fund της CVC, προκειμένου, έπειτα από απόφαση της ΕΤΕ, να του παρουσιάσει τα αποτελέσματα με βάση το κλείσιμο του πρώτου τρίμηνου και να παραθέσει και τα στοιχεία του Μαΐου, αλλά και να δεχτεί ερωτήσεις πάνω στην πορεία της Εταιρίας μας στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα, η ΕΤΕ ζήτησε επικαιροποίηση του business plan μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η ΕΤΕ συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια ξεπουλήματος της Εταιρίας μας, χωρίς να την ενδιαφέρει ούτε η Εταιρία, ούτε το προσωπικό, ούτε οι συνεργάτες ή οι ασφαλισμένοι της.

Από την πλευρά μας καταγγέλλουμε τη στάση της ΕΤΕ, που οδηγεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αβεβαιότητας την Εταιρία μας.

Οι εργαζόμενοι, κατηγορηματικά αντίθετοι με την προσπάθεια αφελληνισμού της Εταιρίας μας, είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της αξίας, της ιστορίας και του ονόματος της Εθνικής Ασφαλιστικής.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *